Frukt å grejer!

Halloj!

Då var vi igång!

DT1 på Linde GK med Lindegänget som arrangör?!?! Redan där hittade vi på förhand minst två faktorer som borde leda i fördärvet och rakt mot ett förmodat praktfiasko! Men vilken tillställning det blev! För första gången måste vi tyvärr säga att det levererades, och det med råge! Även om banan höll samma klass som en sämre ”dagens rätt” på en sliten vägkrog längs E4:an så kan knappast arrangörsgruppen klandras för detta.

Första tävlingen för året som från och med i år även går under namnet ”Pontus minne” skulle alltså spelas. En tung dag på förhand då det var första tävlingen utan vår vän och broder. Men som han hyllades!

Lindegänget hade styrt upp allt! På plats fanns ingen mindre än Le Chef själv a.k.a Daniel Malmberg som styrde Gin & Tonic (Pontus favorit) som en första hyllning innan start. (givetvis med ”yxad” citron). Även ett specialbeställt maltdrycksalternativ fanns att tillgå med ”Rufferslogga”.

Nu kanske många tänker att blev ett ovärdigt sätt att hylla en bortgången vän med alkohol. Men inte. Allt gjordes

under ordnade former med värdighet för att visa den respekt som Pontus förtjänar. De för året nya tröjororna bär också ett budskap om att du alltid är en av oss.

Innan start hade även en minnesfond upprättats hos Cancerfonden för att vi på så sätt ska kunna bidra i kampen mot Cancern.

Vi vill redan nu, trots att denna insamling kommer att löpa vidare under hela året passa på att tacka alla Er som har varit och är med och bidrar. Detta värmer oss extra i hjärtat.

Väl till tävlingen.

Inget kan säga att inte Pontus fanns med ute på banan! För maken till högoktaniga skitslag och resultat i paritet med den nivån han brukade prestera har sällan skådats! Frågan är om inte vissa skulle behållit den vänsterklubba som erbjöds på första tee istället för att försöka sig på att spela bra från ”rätt” håll?! Peps och Joel i synnerlighet. Herre min skapare vilka bottennapp dessa herrar bjöd på i säsongspremiären! Båda tycktes ha parkerat i ”hissen” från start som Drufva hade sagt.

Något bra med första nio? (förutom drinken på hål 1 då) Ja det skulle väl ha varit när nykomlingen Alpstam utbrister ”Aaa titta! Frukt och grejer!” När Martin öppnar upp lådorna i Golfbilen/Restaurangvagnen för att bjuda Drufva på en stänkare längs vägen.

I övrigt hände inget vi gärna skriver hem om. (kan i och för sig ha kastats en och annan klubba också, men det händer så lätt).

På tal då om vår nykomling, Prospect eller ”Frälsaren” som Nydén väljer att kalla honom. Markus med K kan bevisligen spela golf. (Än så länge) Det visade han på Linde GK. Vi får hoppas att detta bara var ”en olycka i arbetet” med att ta sig in i gänget, med tanke på att han gick och vann sin debut och första tävlingen för året. Han gjorde par och birdies om vart annat och smällde till och med i en eagle bara för sakens skull när han ändå höll på! Sjukt hög lägstanivå på den killen! (återigen, än så länge).

Ett extra tack denna dag till ”den mystiske mannen” och hans fru som bjöd på kaffe, gammeldansk och kaka efter nio spelade. (Även detta riktigt bra styrt av Lindegänget).

Nu blickar vi som vanligt framåt och tar nya tag till nästa tävling. Arrangörsgruppen som får den otacksamma uppgiften att leva upp till standarden som Lindegänget satt i år är ”de frälsta”, alltså killarna i Hovstagänget. Vi

säger lycka till och på återseende!

/Redaktionen