33 det nya 40 eller var det tvärt om?

Två tävlingar har avverkats sedan vi sist hörde något från gemenskapen. Två helt olika tävlingar kan man minst sagt säga. En med resultat som inte kan jämföras med annat än 80-talets sönderdopade östtyskar och den andra lite som finanskrisen på 90-talet. Resultat som kan ifrågasättas, kontra ett kollektivt nederlag mot en övermäktig motståndare.

Vi börjar i Finspång. Strålande sol, humöret på topp och en stor skara förväntansfulla kom till start. Banan bjöd på en smal, utmanande och helt klart spännande layout som skulle visa sig vara just vad detta gäng behövde. Spelet klickade inte inledningsvis hos speciellt många men när allt skulle avgöras på sista nio fanns flera som ville var med och dela på kakan. Det delades även på mycket annat denna dag och ”frukten” gick åt som smör i solsken kan man säga. Som jag sa inledningsvis finns det helt klart utrymme för spekulationer i det här gänget gällande resultatet.

Lyssna bara på detta. (och försök förstå) Resultatet 37 poäng, grymt bra i detta sällskap (rent historiskt). Senast det INTE räckte till att ta sig upp på en pallplats (Eller vinna överlägset för den delen) var typ ALDRIG! Inte ens 39 pinnar var gott nog för att ens få kliva upp på podiet. Du vann inte heller på formidabla på 40 poäng! Jansson den stackaren kliver alltså runt banan på 40 poäng och gör en av sina livs bästa rundor, men får stryk på hcp. Allt detta för att Gry Jr med sitt mega-mygel-hcp får typ 8 poäng för ett par på hål 18 och går om och vinner. Lite typiskt Gry dock. Född med tur likt Alexander Lucas och fickorna fulla med matjord som Farbror Joakim. Joel som satt nöjd i klubbhuset med 39 poäng på kontot innan de tre kvarvarande bollarna kom in fick alltså se sig besegrad av två spelare! Vi sa motvilligt grattis till Gryhed men tänkte samtidigt, ”Men säg den lycka som varar”.

Nu till kontrasten!

Saxå. Ja vad ska man säga? Vi har försökt så många gånger men aldrig ens varit i närheten av att lyckats bemästra denna bana. ÅTERIGEN! Vi minns alla RASET.

Vad stack ut denna gång? Ja vad stack inte ut? Inte ens de faktum att Steve smällde i två ”birgits” och en EAGLE första nio gjorde att han kunde stoltsera med en triumf! Sista nio var lika brutal som alltid. Av 9 deltagare hålar endast 1 ut på 18:e hålet! (för 1 poäng!) Banan är till och med så brutal att den försökte sno Joels avståndskikare. Monstret på Kumla i all ära, men hela Saxå är ju ett monster! Vi har sagt det förut och säger det igen. Saxå tar inga fångar! Den banan sväljer dig hel utan att ens spotta ut dig!

Trots alla dessa motgångar så korades så klart en segrare även här. Grattis till Lillen som var en av få som ”typ” kom undan med hedern i behåll och vann välförtjänt på 33 pinnar. Övriga herrar på pallen denna dag blev Joel och Steve. Vi lyfter på hatten för dessa herrar och gläds åt att deras resultat inte ställde till det för mycket för oss övriga i totalställningen.

Nu laddar vi för en fullkomligt formidabel och förmodligen lika händelserik avslutningshelg i Säter. Jo jag vet att det låter lite komiskt, och risken att inte alla kommer med hem är väl överhängande. Men vem vet, kanske blir det som deras kommunslogan säger ”Tokig i Säter”.

Väl mött!

/Redaktionen