The Mad Scientist

Återigen lägger vi en deltävling till samlingen och återigen som så många gånger förr är det inte segraren som får de flesta orden. Lillen ska så klart ha ”cred” för att han vann så vi slapp se den där hånflinande Nydén stå där självgod och roffa åt sig av våra surt förvärvade slantar och hålla ett tal inte ens hans vapendragare från Liiiinde vill lyssna på. Nej, anledningen till att segraren allt om oftast kommer i skymundan beror helt enkelt på att det alltid händer andra saker som är så mycket roligare att skriva om. En seger är så förutsägbar, någon måste ju vinna en tävling. Men det som bjuds under en runda med RSGG är allt annat än förutsägbart.

Du ska få några exempel.

Tänk dig själv när den till vardags lugna, timida, kanske något smådryga gymnasieläraren Johny bjuder på ett ”tuppjuck” redan efter 4 spelade hål och förvandlar en järnklubba till ett vapen likt den Hattori Hanzo katanan ”The Bride” använder i ”Kill Bill” filmerna. Han avlivar sin Spoon med ett välriktat hugg. Det är oförutsägbart! Ingen hade kanske heller förväntat sig att samme man skulle håla ut på 15 inspelade poäng på Köping, men sånt är livet.

Nu till rubriksättningen.

Vart vill jag komma? Jag drar helt enkelt paralleller till PGA-Touren och en viss Bryson Dechambeau. Han kallas

nämligen ”The Mad Scientist” av medspelare och media. Ni som är pålästa och tittar på golf vet att han drar allt till det extrema och har tex lagt på sig dryga 15 kg muskler bara för att kunna slå längre. Här blir plötsligt parallellerna många till vårt gäng, men ingen har gjort en viktökning (i muskler) för att tjäna något. (Det liksom bara kommer med åren).

Nej, jag kommer att hitta en helt annan gemensam nämnare. Bryson analyserar nämligen slagen som ingen annan och vet exakt vad han vill göra, det vet vi också, men ingen gör det. Jag tror att mannen jag tänker på som vår ”Bryson” tänker lite tvärt om. ”Jag slår först, analyserar sen, blir det bra, då hade jag tur”. Skulle det sedan inte riktigt bli som han tänkt (vilket i detta fall är ganska ofta) DÅ analyserar vi. Enkelt.

Jag ska Nu försöka att återberätta scenariot så gott jag kan och minns så kommer Ni att förstå att vi har med ett ”geni” att göra.

Tänk er följande…..

Boll i taskigt läge, vår huvudman väljer ändå att slå slaget. Boll träffar efter avfärd från klubbhuvud ganska omgående en sten och förvinner!? Skit tänker den normale golfaren! Vi letar boll! Inte vår kille. Han analyserar. Bollen tog alltså på stenen och försvann. Kan jag återskapa samma scenario igen och därigenom hitta bollen? Sagt och gjort. Vår man KASTAR en boll på stenen och kan således se i vilken riktning bollen for, därefter börjar han leta. Genialt? Givetvis. Bollen återfinns och spelet kan gå vidare. Vem f   n tänker så!?!? Vilken normal golfare som helst, eller Johny för den delen hade med vrede och uppsåt misshandlat, avlivat och begravt ytterligare en klubba ur samlingen. Men inte var Bryson, han analyserar. Vem är då den mystiske mannen? Mackan så klart! Han var tillbaka och det med eftertryck. Ingen annan skulle ens komma på tanken i den situationen, mannen är helt enkelt ett geni. Till story ska även läggas informationen om att han kan vara den snålaste golfaren som någonsin satt sin fot på en golfbana så bollen skulle bara hittas!

Med dessa rader stänger vi för denna gång och återses redan till helgen. Ny mark ska brytas och gänget styr mot Vingåker för att tämja ytterligare en bana.

Väl mött!

/Redaktionen