”Det låter som han går på rostad lök…

Redaktionen måste så klart börja med att be om ursäkt för det utebliva referatet från deltävling 3. Detta ska så klart avhandlas innan vi går in på helgens bravader.

Ett stekhett Vingåker stod som värd för denna begivenhet och det tänkta startfältet fick tyvärr två sena avhopp då Asiengruppen valde att inte skicka någon deltagare denna gång. Ryttartävling på ett håll och Tinderstrul (får vi anta) på ett annat gjorde att herrarna Lee och Johny uteblev i elfte timman. Skaran som dock kom till start var det inget att klaga på. Frågan var bara vem som skulle komma tvåa? Joel hade sett till att höja sitt hcp från DT 2 till denna dag med ca 80% och skulle så klart vara helt ohotad över mållinjen som segrare. Han hade till och med råd att börja dagen med en ”out” på ettan bara för att invagga övriga startfält i falska förhoppningar. Tji fick vi som sagt. Joel vann i stor stil och knappade in på Nyddlingen i totalen. Att han (Nydén) inte skulle ha att göra med segern stod klart tidigt. Värmen är inte riktig hans bästa vän.(heller) Värt att nämna från Vingåker var att Steve bjöd på ett bottennapp å la Johny genom att stega runt banan och hamna i botten! Inte likt vårt ankare att klappa igenom sådär.

Vi fick även (så här i efterhand) bevis på att det finns inte en utan tre ”Judas” i Hovstagruppen. Lillen, Drufva och

Svensson som stod som värdar för spektaklet lät meddela att ”-Lee hade alla priserna i sin bil” och skulle därmed kastas under bussen för att han inte dök upp! Detta visade sig var ren och skär lögn! För när det var dags för prisutdelning på DT4,ja då kom sanningen fram! Lee fick helt enklet agera syndabock för andras misstag! Fy skäms och en extra sväng fram till altaret på söndag pojkar!

Om segraren från Vingåker var väntad var nog segraren på Saxå lika oväntad. Föreningens trasige President som träffat bollen sämre än Gry gjorde under ”skinnkjortegolfen” i Polen förra sommaren lyckades otroligt nog ta sig runt en golfbana med hedern i behåll. I normalt sällskap hade han så klart stått sig slätt men denna dag dög skaplig golfför att segra. Men som Ni vid det här laget redan vet är det sällan eller aldrig golfen som utmärker sig under våra tillställningar, det är sååå mycket annat. TULO var tillbaka! Efter 6 783 Padelmatcher och ingen golf gjorde han årsdebut. Var det han som utmärkte sig? Nej.

Steve då? Men hallå! ”Maskinen” Steve gör inte bort sig två tävlingar på raken!

Lee?Lillen?Drufva? Nej ledsen att göra Er besvikna, det här är också stabila killar. (vore dock kul att se Drufva få tokspel någon gång, eller Lee mörda sin spoon likt Johny brukar göra)

På tal om Johny. Johny gjorde, som Katten snällt påtalade ”-förmodligen sin bästa runda i det här gänget” (28 poäng). Gry Jr hade säkert hånat honom med en ”-ja men det är ju bra!” OM det inte vore för att han hördes mer än Joel denna dag och kanske hade slut på elakheter. Ett konstant tjattrande till oss i bollen före men glåpord, hån och skratt! ”-Bra Johny, skulle du inte längre!”, ”-Snyggt slag Martin, synd på stutsen!”. Innanför det där flinande Stomatolgarnityret bor en ulv som får ”Häxan Surtant” att framstå som trevlig. Dock fick både Johny och Martin sin revansch när han (återigen) hamnar i trubbel vid muren på hål 15.

Vi minns alla karmat han råkade ut för 2019.

Nej det finns just nu bara en herre i föreningen som står för en underhållning som gör att ALLA vill spela med honom. ALLT kan hända och vad som helst kan komma ur hans mun. Hör bara på citatet som lämnar läpparna när Steve går i det sönderbrända torra gräset på banan, ”-Lyssna, det låter som han går på rostad lök.” Vem säger något sådant? Vem kommer ens på likheten? Det här är alltså ett citat som får Göran Zachrissons alla underbara liknelser att framstå som enkla att förstå. Rostad lök!? MAGI!

Är vi klara där tror ni? Nej självklart inte. En herre av denna kaliber lämnar bana i stil (på flera sätt). Jag lämnar följande att vara lite vagt då jag bara sett filmen (ja det finns bevarat för omvärlden att skåda och kommer på Instagram inom kort) och fått det berättat för mig. Men, hans andra (eller tredje) slag på 18:e hålet vill sig inte bättre än att det letar sig ut MITT på rangen framför alla utslagsplatser. Bollen är ”out” och slut på en kul story tänker de flesta. Icke! Här stegas det helt ogenerat ut mitt på rangen. Han har nämligen bara sett en vit pinne! (och den har han ju passerat för länge sedan) Sunt förnuft gäller, alltså tänker han glatt spela vidare. (FRÅN rangen) Väl ute på rangen möts han av förvånade blickar och undrande frågor om han verkligen ska spela därifrån? ”-Givetvis!” påtalar han. Ser Ni bara till att hålla Er undan och flytta på golfbilen så är jag borta i ett kick! (detta är mina egna lite påhittade ord) Men faktum kvarstår dock att personer och golfbil fick snällt flytta på sig för att inte hindra hans framfart. Vi prata så klart om ingen annan än vår MARCUS! En levande legend som lyckas med mer under en säsong än vad många andra inte gör under en livstid som golfare. Det finns bara en Marcus och han är vår!

Nu laddar vi för en galen avslutningshelg i slutet av månaden med förhoppning om fler bravader att återberätta.

Väl mött!

/Redaktionen


Kommentarer

2 svar till ””Det låter som han går på rostad lök…”

  1. Profilbild för Mats Stafström
    Mats Stafström

    Så väl författat. Tack för beskrivningen och underhållningen och såklart: grattis Marcus med C!

  2. Profilbild för Fredrik Granath
    Fredrik Granath

    Marcus med C skulle utan tvivel kunna ha en egen sida bara med anekdoter från sina rundor. Den mannen är inte klar på långa vägar med att underhålla oss. 😀