Familj, vänner, bekanta, löst folk och allt annat där emellan. Det är dags för Er att ytterligare ett år stå åt sidan för bland det viktigaste som finns. RSSG Touren!

I år likt alla andra år är inget vanligt år. (Vi har nämligen inga sådana i vår förening) Allt vi rör och allt vi gör blir episkt! Säsong nummer 14 kommer inte bli ett undantag.

DT1 går av stapeln redan nu på lördag. Trots att Örebro City GCC skulle få stryka på foten mot Gyttorps Gärde i kvalitet är det ändå hit vi beger oss.

Bortförklaringar är således redan inbakade i förorden till helgens tävling.

Till start imorgon kommer i stort sätt hela gänget förutom Tulo, och så klart Martin. Hans ansträngning förra året att närvara mer än han gjort de tio föregående åren satte så klart sina spår. Martin ser vi förmodligen som tidigast när vi ska borda planet till Polen i augusti. Jajamensan, du läser rätt. Polen till hösten, det är sen gammalt!

Men nu åter till helgens drabbning och framförallt året Tour. Favoriter? Floppar? Svårt att sia så klart, men utan att på något sätt ha vetskap om herrarnas dagsform kan jag gå på hörsägen och erfarenhet och gör följande analys.

Favoriter? Hit skrevs tidigare alltid namn som Peps, Steve, Joel och så klart Lillen och Lee. Men i år? Nja, Lillen är ju farsa nu och ”halvpadelproffs” och det vet vi alla vad det innebär. Fokus på annat. Så nej. Steve? KAN bli stekhet i år med nytt nyckelben. Förhoppningen är dock att strikta direktiv hemifrån säger ”-Inga långa drivar eller segergester i år” och då är så klart även han chanslös. Peps och Joel då? Eller Lee för den delen? Nej handicapsystemet hånflinar dessa herrar rakt i ansiktet även detta år till stor glädje för övriga. Men säg den lycka som varar. Näst år, med nytt system, ja då blir touren men största sannolikhet ett ”Trekejsarslag” av sällan skådat slag. Men 2019? Nej.

Jag vet inte riktigt vem jag ska sätta som favorit i år då övriga herrar är en salig blandning av tragiska figurer. Floppar finns det dock gott om. Katten! Då en golfrunda är över 18 hål och han klappar igenom som ett korthus efter nio aspirerar han på en sådan titel. Likaså Marcus och Nydén med psyken som får Torsten Flink att framstå som stabil måste räknas bort redan på parkeringen. Martin eller Johny då? Ja här behöver vi inte ens ta oss till parkeringen för att subtrahera. Man måste ju komma till start för att vinna!

Pontus blir tyvärr likt Drufva och Svensson mellanmjölksstatister i år igen. (Detta vore dock ett brutalt framsteg för TP).

Nej sportsligt tenderar året att bli lite av en besvikelse och vad som helst tycks kunna hända. Eller ja kanske inte vad som helst. Jag har ännu inte nämnt varken Gryhed eller TT, men det har så klart sin förklaring. TT, gör sin
sista säsong på touren (säger han) men jag har svårt att se att detta skulle bli hans år.

Någon ”Eriksgata” fram till ett sagoslut på en minst sagt händelserik karriär får vi nog tyvärr inte bevittna. Skulle så bli fallet finns risk att jag med flera i ren besvikelse pensionerar våra utrustningar för gott.

Gryhed då? Har inte han potential att bli en vinnare 2019? Jo han HADE det. Han betalar nu tyvärr priset för år av Tinder, Badoo och allt vad det heter och det innebär att golfen får stå åt sidan. ”Bävern i bordet” är ett minne blott. Gry är en skugga av sitt forna jag och kan inget annat än hamna i botten av tabellen i år.

Slutligen ett desperat försök till att vinna storkovan! Tulo vinner i år! jo jag vet, jag har sagt det år efter år efter år efter år. För Hammarby tog det drygt 100 år att vinna allsvenskan, det gjordes när man minst anade det.

Kan 2019 vara Tulo år? Förmodligen inte, men vem vet???

Nu knyter vi handen i fickan och laddar gärnet för morgondagens tävling.

Väl mött!

/Redaktionen