Narcissist, ja visst!

Det här hade för avsikt att bli en krönika med två tävlingar i en.

En resumé över en formidabel bedrift i spöregn samt ett vacker samarbete mellan far och son, men se det gick absolut inte för sig!

Klubbens eget ”mega ego” stod och gormade på Västerås GK att han minsann inte skulle skulle ”dela” plats i rampljuset med någon! Han skulle ha en EGEN krönika för sina bedrifter under deltävling 2.

Ja Ni läste rätt. Han ska alltså som förste medlem begärt att få en helt egen krönika, för sig själv, om sig själv och ”sin” tävling.

Vansinnet har nått oanade höjder och gränsen för tokigheterna tar förmodligen inte slut där.

Hade han bara haft koll på sina inloggningsuppgifter till hemsidan (andreas/andreas) hade han säkerligen uppdaterat den lika frekvent som det läggs upp allt från groupie bilder med SIP eller lunchlådor från ”Rullarrummet?” till straffkommenderingar på hemmaplan.

Men nu är ”råttet mågat” som Per Ledin hade sagt.

Att han ska få en hel krönika för sig själv kan han faktiskt ”fetglömma”. Någonstans måste man sätta stopp för galenskapen hos den mannen!
Ska vi nu gå in i hans försvar gällande alla uttalanden och plumpa beteende (vilket vi så klart inte ska) så kan det var något i vattnet som gör det. Vi vet alla att Frövi Fors (det heter så på riktigt) spyr ut gaser och rök som förpestar hela länet, men majoriteten måste väl ändå bara rinna ut i grundvattnet?

Vi vet alla Martins tafatta försök att skyla över sina tillkortakommanden på banan med ”nästa år då jävlar”, Pontus som hela tiden ”tittade upp” och nu kan vi även lägga till Johnny till den skaran. Jag citerar senast nämnda man
från rangen i lördags….”idag kommer jag fan spöa skiten ur Er!” Ja ni hör ju själva.

Hela gänget har tappat det!

Den enda som fortfarande tycks ha kvar någon form av verklighetsförankring i den gruppen är Alpstam. (Som för övrigt bara är adopterade in i den sekten)

Men tittar vi på resultatet från helgen kan det vara så att även han tagit en sipp från grundvattnet på den orten.

Ett riktig bottennapp av större mått för hans del i lördags.

Så….. Arboga och DT2.

Blixten slår så klart ner med jämna mellanrum och så även i RSGG. Med tanke på utgångsläget och hans skyhöga handicap i jämförelse med kapacitet så var det kanske inte helt oväntat.

Därför till perspektivet och resultatet av hans ”bedrift”. För är det verkligen det, en bedrift? Ok, det hällregnade och alla spelade mer eller mindre skit utom han, men…är det inte snarare ett under att han inte vinner oftare?
Tänk dig att Tiger Woods kommer tillbaka efter sin nuvarande skada och får börja alla tävlingar på -20. Det finns ju inte en enda spelare på touren som hinner ikapp honom om han så skulle spela med tre klubbor.

Lite så är det med Nydén numera. Inte för att Nydéns golfspel är i klass med Tigers (Det finns andra saker dessa två herrar har gemensamt) men principen.

Han likt tex Gryhed Jr borde vinna åtminstone varannan tävling kan jag tycka.

Nu gör han inte det som tur är men den här gången gjorde han det bra och tog hem DT2 i stor stil. I och med den segern seglar han så klart upp som storfavorit till att ta hem hela Touren. Rory, Rahm, Fleetwood och de andra storfräsarna drar till Easy Lake för att göra upp om pokalen, vi drar till Vreta kloster!

Mer chockerande från resultatlistan den helgen var nog att vi hittade Herr Gryhed låååångt ner i tabellen. Där skryts det högljutt om att han minsann numera har ”dubbelslag” (hur man nu kan vara stolt över det) och det ska
förvaltas. Verkade dock som han placerat sig i hissen redan på parkeringen då resultatet inte alls gick som han tänkt sig. Revansch redan till helgen?

Någon annan som kan tänkas vilja ha revansch är nog Katten. Det får dock vänta till avslutningen men hans vistelse på Arboga blev kortlivad. Man kan tro att en katt har nio liv men den här har nog bara ett. En liten miss i planeringen gjorde att han fick avbryta efter nio spelade och åka hem med svansen mellan benen som en blöt katt, bildligt talat.

Om vi snabbt även ska avhandla helgens bravader innan Nydén börjar räkna hur många ord som skrivs om andra och inte honom så blev utfallet som följer.

Svensson, som för dagen hade släpat med sig en av sina avkommor. Ja, han som vänligt men bestämt i sin snobbiga Hilfigertröja och moderiktiga brillor (Jag bara skojar Wille) inte bara fick oss övriga att känna oss minst 15 år äldre utan också lät meddelade att han minsann heter Hjort och inte Svensson hjälpte sin arme fader till en storseger. Sonen uppträdde så korrekt och barmhärtigt att han till och med såg den så (innan rundan) kaxiga Johnnys väg mot förfall att han erbjöd sig att bära hans klubbor sista delen av banan. Den mjuka sidan har han så klart sin mor att tacka för. Cissi, du har gjort ett bra jobb!

Därefter följe ett koppel av spelare inom bara ett fåtal slag. Gryhed (Ni vet han med dubbelslagen), Lee, Peps, Marcus med C och Steve.

Avslutningsvis från helgen måste man berömma banan. Västerås GK är abslout värt ett besök. Grymma greener, riktigt bra fairways och en trevlig layout.

Inför kommande avslutning är tabellen jämnare än på många år. På pappret finns vinstchansen hos minst 7 av de 10 första, men allt talar så klart Nydén. Oavsett vad tabellen visar så ska han bara vinna, allt annat är ett monumentalt fiasko! Den enda kanske realistiska utmanaren är Gryhed (Ni vet han med dubbelslagen).

Avslutningshelg om två veckor och då vet vi svaret!


Väl mött!

/Redaktionen

Fredrik Granath