En gång var vi i Surahammar två gånger…

Det ringts, sms:ats, mejlats och gud vet allt från Frövi de senaste veckorna. ”-När kommer krönikan från Sura? Skriv om min seger!, glöm inte nämna Martin!, Johny är kung!, Pontus for President! Mer patetiska påtryckningar får man leta efter.

Men tro inte att en oberoende journalist med ett enda uppdrag låter sig luras så lätt. Hade Nöddö och hans anhängare istället likt Joakim Lamottes följare swishat några hundringar varje gång han tjatat, ja då kanske vi läst detta långt mycket tidigare?!

Nu till tävlingen…

Det märks att vi börjar bli äldre.

Förvirringen var stor, om inte total när gänget samlades för att starta upp den något speciella säsongsinledningen. Surahammars GK, här har vi väl varit förut, eller?

Nej sa en del, ja sa några med en dåres övertygelse. Rätt svar var visst ja!

En 13 man stark startuppställning skulle alltså göra upp i årets första deltävling. Ett nytt handicapsystem har

sjösatts av SGF och det skulle så klart visa sig i tabellen. Frövi har totalt lyckats med konststycket att höja sitt hcp med fler slag än vad senaste fyra årens segare har tillsammans!

Nu visste de flesta redan på förhand att det här egentligen inte skulle bli speciellt spännande men vi ställde ändå upp för att om möjligt bli tvåa iallafall. Hur som haver så skulle det ändå spelas om saken.

Väl ute på banan tycktes det som att vi ändå skulle få en annan segrare då det skvallrades om resultat långt under hcp på flera håll. Men som vi redan vet vinner igen efter nio. När det var dags att ta sig in på upploppet visade det sig med all tydlighet att dom där extra slagen (dubbelslag på vissa hål) skulle fälla avgörandet. Nöddö skrapade ihop hela 11!!!! poäng de tre sista hålen och skrattade hela vägen upp på 18:e green för att inkassera segern.

Så klart gladde sig segraren själv å det grövsta och ville trots motstånd prompt hålla ett tacktal i stil med Pontus på Sala. Detta röstade så klart ner och en ”light-variant” fick det bli innan vi kastade oss i bilarna hem för att försöka glömma eländet.

Nu vet vi ju alla att blixten sällan eller aldrig slår ner två gånger på samma ställe, så att Nöddö ska vinna (eller ens ställa upp) under DT2 är högst osannolikt.

Redan på lördag är det dags igen och vi får hoppas att vi slipper snacket om mygel hit och mygel dit utan istället får glädjas åt en rättvis segrare fårn någon ur Noragänget.

Väl mött!

/Redaktionen