Kaffe kaka andra raka! (eller karma, din jävel!)

Då har även deltävling 4 klarats av och Saxå blev exakt så svår som vi räknat med. (i alla fall för de flesta av oss) För….med ett teflonindränkt regnställ, vanliga ”hippa” gympadojjor och ett spelhandicap som skulle få vilken nybörjare som helst avundsjuk så traskade Grytlocket runt på Saxå i godan ro och lät andra slita om efterföljande placeringar. Martin satt med all säkerhet hemma på sin kammare och mös och tyckte att detta var lite småkul och att han var så Jä**a bra på att tippa!

Men, hade han själv mäktat med att ta sig till spelplatsen hade med all säkerhet tongångarna varit annorlunda. Hade han fått se hur er ”lagkamrat” slet sitt gråa korta hår redan på l:ans tee efter att första utslaget letat sig out of bounds, sett de tappade axlarna och den avgrundsdjupa sucken efter andra utslaget som studsat strax efter peggens placering och sedan stannat klart kort om damtee, jag då kanske det där nöjda hånflinet förvridits till en om möjligt något mindre nöjd min? Men bara kanske. I Team Liinde finns nämligen inget lag, bara två jag, en som vill att det ska vara ett lag och en som bara är så där dryg som det två förstnämnda önskar sig vara. Vi få väl se hur kul han (Martin) tycker att det är när han i Polen ska försöka sig på att utmana ”Grytta” med sisådär 4-5 slag mindre på scorekortet från start?

Lite som att låta Rory Mcllroy eller Brooks Koepka lira en DT med RSGG från röd tee och med 10 i hcp. Vi andra är för tillfället statister i ”The Gryhed show!” En freakshow med bara en potentiell vinnare och femton förlorare.

Vägen ligger öppen för en andra inteckning på pokalen! Han ska bara lägga locket på så att säga. (Om nu Lee väljer att släppa ifrån sig den?)

När det skrivs krönikor av detta slag kanske du tycker att det allt som oftast samma personer som dyker upp gång på gång? Är det så att alla andra är slätstrukna figurer eller inte gör något spektakulärt? Är det bara Peps som får psykbryt som yttrar sig fysiskt med dubbla klubbkast? Är det bara Joel som gnäller på allt och alla, spelar (enligt honom själv) sin sämsta golf någonsin och ändå kommer in med 72 på scorekortet? Är Nydén och Marcus alltid ohjälpligt sist på resultattavlan?

Nej så är ju så klart inte fallet. Snarare tvärt om. Det händer saker i det tysta som liksom glöms bort från tid till annan. Steve kan så självklart lacka ur och spela sämre än sämst, Per har ju inte slagit en rak drive sedan hans grabbar gick på dagis och Lillen tror fortfarande att om man klär sig snyggast är halva rundan vunnen. Pontus får upp bollen över marken lika sällan som Drufva har koll på en regelfråga och Johny han kan i bästa ”Pepsanda” bjuda på psykbryt utöver det vanliga. Sanningen är att jag allt som oftast tvingas till valet att plocka godbitarna ur varje tävling och då blir det som det blir. Allt får inte plats.

Men ingen skulle vara gladare än jag om det i nästa krönika finns utrymme att återberätta anekdoter där

Svensson, Johny eller Katten gjort något som får övriga tidigare händelser att stå sig slätt. Vi vet dock att inget av detta är speciellt långt borta, när som helst kan vad som helst hända värt att berätta.

Garantier kan så klart inte ges, men det ska mycket till om inte något händer i Polen som bara kan hända när vi är i farten.

Eftersom du inte får följa med till Polen tycker vi så klart att du ska följa oss på Instagram (ruffswingersgg), det kan vara värt det!

Väl mött!

/Redaktionen