Hääääääääär kommer dom!! (Eller, det ska gå på skrå i Saxå)

Då touren pågått under många år börjar det numera bli svårt att hitta en bana i regionen som vi inte besökt. Vi har istället börjat plocka russinen ur vår golfkaka och tittar tillbaka för att hitta pärlor att besöka igen. Denna gång väljer vi till vissas förtret, andras glädje att bege oss norrut för spel på Saxå GK. En bana som absolut inte tar några fångar. Spelar du inte dina kort rätt kommer spelfältet agera både domare och bödel och straffa dig stenhårt, tro oss, vi vet! Närmare 10 år har gått sedan vi sist besökte denna natursköna anläggning men tro inte att någon av oss glömt utgången av vårt senaste möte. Internt benämns det som ”debaclet”. Men trots detta är vi tydligen inte klokare än att vi väljer att frivilligt ge oss upp på hästen igen. Den här gången, då jävlar!

Detta är alltså DT4 och således tävligen innan resan till Polen. Det är återigen dags att skaffa sig ett så bra utgångsläge som det bara går inför avslutningen.

Den här gången gäller det inte heller bara individuellt utan framförallt är det läge för lagen att se till att ligga i slagläge.

Jag väljer att använda mig av travtermer och då ser det ut som följer inför avslutande tävlingar.

Nora lag 1 har som en startsnabb häst från 5:e spår sprintat till spets, en häst som just nu har allt i egna händer men nästan bara kan förlora. I vinnarhålet (direkt bakom ledaren) ligger Nora lag 2. Ett lag med massor av potential som kusken liksom bara sitter och väntar på att få släppa lös, men räcker det? I ”dödens” hittar vi lite otippat Team Hövsta?! Med Lee hemma från Polenresa finns risk att man bränner det sista torra krutet på Saxå och tappar mark mot täten när speakern just ska utbrista ”-Här kommer dom” i början av upploppet. Man skulle ju då slutligen tro att Team Liiiinde valt att lägga sig i rygg på Hövsta för att spara krafter och bara vänta ut ett misstag, för sedan susa förbi? Men nej, med två herrar i laget som envisas med att påtala att det inte finns något JAG i LAG så har man lyckats med konststycket att bli hängandes i tredjespår sedan start! Trots detta tror jag att med fullt manskap i Polen (ja otroligt nog sägs det att alla fyra ska med) att man kommer att hänga kvar där ute i tredjespår och mala ner ”häst” Hovsta och kanske till och med om man får tillgång till ”open stretch” även kan kan gneta sig förbi ett Noragäng? Men detta är så klart i bästa av världar.

Nej nog med spekulationer och fullt fokus på lördagens uppgift. Kommer du inte förberedd kommer det med största sannorlikhet bli en otrevlig överraskning. Att sedan vädergudarna verkar hånle oss rakt i ansiktet inför helgen gör så klart inte förutsättningarna bättre.

Håll ögon öppna, för vi dyker förhoppningsvis upp på Instagram under helgen med uppdateringar från rundan.

Väl mött!

/Redaktionen