Inför DT 3

Inför DT 3

Kort efter krutröken lagt sig från förra sammandrabbningen på Degerfors GK, skall gemenskapen samlas igen.

Denna gång är det Team Liiindö som står för värdskapet. Av någon outgrundlig anledning så ”förbjöds” spel på

Linde GK vilket så klart annars hade varit det givna valet. Vi vet alla att Naoragänget har ett märkligt mindervärdeskomplex mot Linde GK, och aldrig kan spela vettigt där. Vad Hovstaförsamlingen egentligen tycker är högst oklart, de verkar unisont gått in i radioskugga och man får ur dem varken bu eller bä numera. Kan det vara någon kraftsamling inför Polen, eller att man samlas tätt-tätt inom sluten församling inför en väntande apokalyps månne? Ja, Polen som sagt… Nåväl outgrundliga äro herrans vägar, så vi skall väl acceptera att vi förstår den gruppen lika lite som vi redan gör med Freddans (numera obefintliga) inlägg.

Nej, tävlingen går denna gång istället av stapeln på Arboga GK, denna västmanländska pärla bland golfbanor.

Många märkliga men lika sedvanliga RSGGepisoder har redan inträffat på denna bana, trots ganska få besök. Vem minns inte Fralles första och enda deltagande, nervösare på första tee har nog aldrig någon varit i golfens historia.. Kanske var det samma gång som Litl försökte förgifta granen till vänster om första tee, men en välriktad kaskadspya. Vi kan såklart heller inte glömma Johny Uthas totala fysiska ras efter hål 9, då han tvingades gå av trots ledning( trot eller ej) halvvägs.

Nåväl, vi skall som vanligt inte prata om det som har hänt tidigare… Utan om den kommande drabbningen. 13 man starkt (!?) startfält kommer deltaga. Jag skall försöka mig på ett tips, dock med vetskapen att detta är högst vanskligt i detta gäng då i form och ur form inte sällan går hand i hand när det skall försökas golfa. Ofta under samma runda, och inte tyvärr inte ovanligt ens på samma hål. Jag kommer därför fega och tippa i sjok istället. Bottenfyran, mediumfyran, toppfyran. Undviker att tippa mig själv, det känns mest ödmjuk då jag med största sannolikhet är i topp, vilket skulle kunna anses vara för kaxigt att skriva ut så här i sin egen krönika, något den gode Pepsodenten kanske skulle ha tänkt på om han hade haft ett uns ödmjukhet i kroppen. Men det saknas ju som vi vet, liksom impuskontroll, hår på huvudet och förmåga hålla igen brödluckan mer än 5-10 sekunder i stöten..

Mest ur form och således skall slåss om de nedre placeringarna denna tävling, där hamnar tyvärr. Gry jr: talangen som försvann är väl ett epitet som sällan eller aldrig passat in bättre, nu har HAN ju inte fösvunnit, (även om han tycks försvunnit från allt vad internätet heter numera, oklart länge om han ens skulle kunna formulera ett svar på något i tråden, men det löste sig tillslut.. ) Nej, det är snarare talangen som tycks flugit sin kos, den tidigare ständigt topputmanade eleganten, med den vältrimmade frisyren, verkar ha en lika oväntad som plötslig formdipp. Kan månne vara brytningsfelet som blossar upp, eller en kraftig instagramabstinenes, som han dock aldrig skulle erkänna, som drabbat honom hårdare än väntat. Oavsett vilket

så hinner han inte omgruppera utan hamnar i bottenfyran.

Drufva: Denne, trots Hovstahärkomst, genomtrevliga herre, har startat säsongen ungefär som han brukar — i raketfart! Dock så är ju benen och stegen både längre och rakare än slagen, vilket tyvärr avspeglar sig i scorerna. Skulle han ta åtminstone 4-5 sekunder på sig för att sikta eller till och med göra en och annan provsving innan slagen skulle han troligen ta snabbhissen (åt rätt håll) i fältet. Men detta lär nog inte hända redan på lördag, och gör således sällskap med herr Gryhed i bottenfyran.

Pontus: Det bär mig en smula emot, men inte ens med godaste vilja i världen kan man med de senaste resultaten i ryggen tippa den gode TP annat än i bottenfyran. Hoppet får nog stå till att övriga spelare har en riktigt dålig dag.. Men vi kan väl alltid hoppas på en och annan klassik TP-oneliner om nu inte spelet riktigt är där än. Dock även det ett tungt ok att bära då det normalt brukar smattra in både en och två högoktaniga kommentarer av Mackan redan innan han ens satt foten på rangen..

Freddan: Golf-formen är liksom hela Freddan just nu höljt i än mera dunkel än vanligt. Mannen är ju hela han en motsägelse : Stor och stark (enligt egna uppgifter om preskriberade bänkpressrekord, men ändå) — borde slå långt och snett men slår kort och rakt. Supersocial pratar gärna mycket och med alla — men tappat helt tal och svarsförmågan när det gäller internet (eller DATA!) Har oftast snabba brillor och noga med klädstilen — utom just på golfbanan när RSGG i övrigt har hyfsat enad klädkod. Brukar själv tro att han kommer hamna i topp, men kommer åtminsone på lördag hamna i —ja ni har rätt — bottenfyran

Medium fyran.

Jansson : Ja, han hamnar givetvis inom mediumkategorin. Och lika givet inte på den övre halvan. Katt med hund, katt utan hund. Katt med gammal schajj, nygammal schajj,ja, ni förstår resten. Det verkar liksom inte spela någon roll. En bögboll är och förblir en bögboll och kombinera detta med jävulshål och diverse bra stenar och annat så lär det bli någonstans i mediumhäraden igen för den gode Jansson.

Nöddö: Nöddö chockar alla inklusive sig själv med en, i VÄLDIGT relativa termer, toppplacering denna dag. Från tee är han ju lika orimligt stabil som han är klapprutten från fairway, men enligt högst osäkra och gruliga källor har han youtubat både svingspår och suttit med anteckningsblocket genom hela ”den ofrivilligen golfaren” (han känner tydligen väldigt starkt med karaktären som mer eller mindre mot sin vilja tvingas ut på golfbanan). Kan detta ge frukt. Troligen inte. Men övriga kommer vara ännu sämre är förhoppningen.

Utah: Virvelvinden från Solviksgatan kommer som vanligt öppna stenhårt och ligga bra med länge, dock vet vi ju att den mentala uthålligheten inte alls är i paritet med övriga verktygen. Kommer vika ned sig, som vanligt, mot slutet och hamnar i mellanmjölksland. Dock skall vi nog akta oss för Jåhni framöver. Han har liksomflygit under radarn och gått och blivit med polska på heltid, och det kan väl bara inverka positivt på golfscorerna i fortsättningen. Eller? Nåväl, det får framtiden utvisa, men på lördag räcker det inte längre än så.

Tulo: Nej. Inte heller denna gång kommer Tulo skörda några större framgångar. Träningsmängden ligger inte i nivå med tidigare år och inte ens de mjuka handlederna kan skyla över det faktum att han inte har timmarna i kroppen helt enkelt. Vissa går på talang, andra behöver träna. I Tulos fall verkar ingetdera vara hans styrka. Vi håller dock alla tummarna för att han hittar sin nisch! Men än så länge får han famla på i blindo. Mediumfyran blir det.

Toppfyran

Granath: Vi hoppas ju alla lite till mans att föreningens största munläder, skall misslyckas kapitalt och hamna dead-last så att säga. Sorgligt nog lär inte detta hända i morgon. Men vi som såg honom senast vet att tecknen ändå finns där för ett mindre ras. Tätlacering b

Martin Magnusson