För ett par veckor sedan gick årets första major av stapeln, The Masters. Du kanske till och med satt uppe och tittade? Det vi då fick se var inget annat än ren och skär lycka för oss amatörer. För vem har inte som Spieth, haft en komfortabel ledning (med säg för enkelhetens skull, sju slag) och sedan inom ögonblicket av en sekund kört allt i skiten? Det kan alltså hända även den bäste. Vad har nu detta med ”Mackan Tipsar” att göra kanske du tänker? Jo för är det någon som vet hur det är att tappa konceptet, så är det Marcus. Jag säger inte att Mackan var först, men han är snudd på störst när det gäller dem här grejerna. Han har dock lärt sig av sina misstag och här kommer nu en liten avhandling i konsten att hantera dessa situationer.

Vi börjar givetvis med grunderna.

Kom väl förberedd. Detta är alltid viktigt. Lämna inget åt slumpen. Gå på gymmet, fysiken i kombination med psyket är viktigt. Kör ett ryggpass (eller gärna två) så att du ålägger dig själv en träningsvärk som gör ett arbetspass på Gulag till rena semestern. Ta gärna långa meningslösa promenader och framförallt, ”checka in”! Glöm för guds skull inte att checka in på Facebook! Det är nästan hela grejen med att träna. Andra ska se att du tränar. Sen vad du tränat eller ens OM du tränat det är skit samma! Allt detta är bra för ditt psyke. När du sedan gjutit tillräckligt med mod i dig själv för att ta dig ut till banan så låt inget i din omgivning störa dig. Banpersonal,

restaurangbiträden, skyltar om lokala regler liksom finns där, oavsett vad du tänker, så bry dig bara inte. Se dina medspelare som en förlängning av dig själv, dem är där för dig och för att lyfta ditt spel.

Följer du dessa enkla men ack så viktiga steg så kommer allt att lösa sig det bästa, eller? För det är väl så här Mackan gör?

Självklart!

Om man bara bortser från att ryggpassen på Ego används tre månader senare till att skylla på ryggont och skytteltrafik till naprapaten. Att skogspromenaderna har gjort honom låghalt. Lägg därtill att hans val av boplats gjort honom mer skygg än en järv! Detta resulterar i att han redan i bilen på vägen ner mot södra delarna av vårt land är misstänksam mot exakt allt och alla. Den gamla kvinnan på Statoil i Avesta har definitivt onda intentioner med sitt leende och glada tillrop när Mackan gör entré för att trycka en stor mosbricka med gurkmajjo. Barnen som leker på parkeringen utanför IKEA i Västerås är utsända av övriga medlemmar att bara med sin närvaro sätta grillor i huvudet på honom. Sist men inte minst, glöm inte att han är så nervös och stressad redan i Sundsvall att någon ska gå ut i bollen bakom honom att handsvetten som dryper från ratten gör att han aldrig kan ha textilmattor i på golvet.

Annars är han solid som ett granitblock!

/”Mackan”