Det är dags för Mackan ge Er tips och lektion nummer ett i sin golfskola.

Vi ska givetvis inte lämna något åt slumpen utan ta allt från början. Därför startar vi med att avhandla ämnet försäsong och hur du på bästa sätt förbereder dig inför stundande golfsommar. För det är nu när snön (söder om Dalälven) smält bort som kroppen skriker efter grönt gräs, nykrattade bunkrar, snåriga buskage och djupa krondiken att bemästra.

Det gäller att komma väl förberedd inför denna utmaning och inte ha för bråttom.

Hur gör man då detta på bästa sätt? Jo, Ni ska givetvis göra det ”The Mackan way”. Då snackar vi inte om att gå till någon fjollig golfhall och boka tid hos en Pro, eller för den delen bygga rygg på Ego. Nej ska det göras så ska det göras ordentligt.

Nu kan jag bara tänka mig hur du sitter vid din skärm och skakar av förväntningar, snälla snälla berätta, berätta!! Till att börja med behöver du en grym övertro på din egen datakunskap och en internetuppkoppling som är allt annat än bra. Lägg därtill en mycket underdimensionerad lägenhet (gärna med lågt till tak), samt (och inte till din fördel) brutalt dåligt ljusinsläpp. Där har du, tillsammans med viljan att skapa något magiskt konceptet för att lyckas! Glöm dock inte att ihop med dessa utsökta ingredienser lägga en mjukvara som du tankat hem från en skum utländsk hemsida tillverkad av en thailändsk student. Problemet är kanske att denne students närmsta kontakt med en golfbana (och än mindre en golfsving) var den gången hans farbror på väg till spritbutiken ljög om att ”-där bakom kullarna borde det finnas en golfbana”. Ja du hör ju själv, succén eller den uteblivna succén är ett faktum!

Nu tror du säkert efter de senaste raderna av urspårning att jag med detta bara lägger upp ett falsarium och hittar på för att göra detta till ett skojigt och humoristiskt inlägg? Men icke! Det här var vad som hände (i stort sätt ordagrant) en vinter tidigt i Mackans karriär. Han var fast besluten att golf skulle bli hans levebröd. En egentillverkad simulator i en trång lägenhet i norra Sverige skulle göra underverk och hjälpa Marcus utföra stordåd på touren. Hur gick det då? Givetvis käpprätt åt helvete! Det var liksom aldrig riktigt nära kan man säga. Simulatorn fick en så kortlivad karriär att en dagslända åldersmässigt kan jämföras med en sköldpadda. Vissa saker hör helt enklet inte hemma i en lägenhet ihopsnickrat av en amatör. Kan då trots allt ovan rader vara till någon hjälp? Ja faktiskt. Gör inget av ovanstående, boka en tid hos en Pro i en fjollig golfhall istället. Eller ännu bättre, har du råd, dra till varmare breddgrader och lira golf i sol och kortbrallor redan i februari! Vi ses snart igen med nya tips signerade ”Oraklet” från norr.

Men till dess, svinga/vila lugnt!

/”Mackan”