Tourfinal 2009

Så var det då dags att avsluta säsongen. Vi hade valt att åka ner till Kumla för att kunna kora 2009 års vinnare av RSGG Touren. Datum för detta spektakel var satt till 3/10, detta var som upplagt för skitväder och få plusgrader. Vi blev alltså inte direkt överraskade då termometern visade ca 6 grader och regnet hängde i luften redan på parkeringen.

Förutsättningarna var ganska enkla, ett vinnarresultat ner mot låga 70 krävdes från de flesta för att stjälpa den alltid så stabile (sägs det) Presidenten(undertecknad tycker annat). 8 spelare inom 10 slag inför deltävling 5, så mycket kunde fortfarande hända. Särskilt då majoriteten av deltagarna drar runt på banan med ett allt för högt hcp. Men skulle alla uteblivna sänkningar på 9- och 18-hålsrundor löna sig och var mejlen till klubbkansliet värt mödan?
10 spelare kom till start, de uteblivna deltagarna kom med den ena bortförklaringen sämre än den andra. Exempelvis var Herr Caddie på plats men inte adepten!? Här ser vi likt Lagerbäck/Andersson slutet på en era. (dock är inte denna lika framgångsrik) Ryman var väl den enda som eventuellt skulle kunna förlåtas, han väntade nedkomst och hoppades på en ny Swinger. (svaret har vi nu och det blev en dotter, grattis!)
Men de 10 som gick ut var fullt medvetna om vad som gällde, Joel hade pluggat resultatlistan hela natten. Ingen slog ut på ettan utan att veta förutsättningarna, Lillen jagade alla, Freddan ville som vanligt slå Joel, Marcus ville slippa hatten, Steve, Joel och Jansson jagade Peps och Martin lurade som en ful fisk i vassen. Och Nydén hade felprioriterat! Trots att Caddie till denna tävling bytt arbetsgivare var han i sedvanlig god form och hånade allt och alla redan på rangen. Eller var sägs om påhoppet ”-Lee, du svingar som en patrullbåt!”? det var även andra som gjorde vad de kunde för att psyka och fler kommentarer i stil med ”fina slag, synd att de inte är raka” hördes också bland den skara som värmde upp. Den enda som höll sig tyst var som vanligt Fredrik ”Bubble Boy” Gryhed, inte ett ljud, inte ett leende, inte ens en blick mot de övriga. Var han i ”Zonen” för dagen eller gnagde fortfarande 95:an från Lanna på hans psyke?

Väl ute startade banan i kombination regnet att skörda sina offer, Joel fick kapitulera redan på hål ett med att fylla scorekortet. Detta fick honom att utbrista i ramsor som inte gör sig så bra i denna krönika. Stackars Lee fick även han bara efter ett par hål kasta in handduken, Kumla hade skördat sitt andra offer på kort tid. (men de var han värd sades det) Denna kommentar var väl använd i ”Ledarbollen” och allt eftersom andras (främst Peps) puttar rullade i blev Lee bara mer bitter.
Efter sin något knackiga start gjorde Joel allt för att sätta sina spelpartners i gungning. Detta verkade dock bara missgynna honom själv. Men jag bara måste bjuda på kommentaren han dräpte iväg efter att både Lee och Joel från tee slagit något snett och i samma riktning på ett av hålen.

L- ”Har vi dom där?”
J-” Jag har min, din skiter väl jag i!”
Sann Swingers anda på den.

Bollen framför ledarbollen gjorde allt för att få dagens favoriter ur balans. Martin, Freddan och Jansson skyllde givetvis sitt långsamma spel på bollen framför. ”Jag har då aldrig sett tre spelare leta boll så många gånger på så kort avstånd på samma hål” utbrast Martin och slog ut med armarna. (självklart skyller man sina egna misstag på andra) Svenssons försök att psyka undertecknad och Joel gick sådär. Killen har inte alla dubbar i vinterdäcken och låter meddela att Jansson minsann gjort 2 par, 2 birdies och gått 2 på hcp de första 6 hålen. ”-Han(Jansson) är minst fyra bättre!”. Jo tjena! Med den scoren och det hcpt hade han dragit ihop 36 pinnar på 6 hål. Eller som Gryhed Jr brukar säga, Marcus gjorde dubbel, de får han 4 poäng för!

Jag har lite taskig koll på hur spelet flöt på i boll Nr 1, men bröderna Gryhed kamperade med hattbäraren Lillen över 18 hål. Det mest häpnadsväckande från denna boll är nog ändå att Gryhed Jr för andra tävlingen i rad lade beslag på jumboplatsen!!! Och att Marcus blev den som kan titulera sig sist på touren efter 5 spelade tävlingar. Joel utnämnde omedelbart efter målgång Gry Jr till ”årets flopp”. ”-Från regerade mästare till att ligga i botten i år, får han inte det priset fattar jag ingenting!”

Som tidigare nämnt gick Freddan tillsammans med Martin och Jansson i mellanbollen. Här återfanns även CaddieLac. Nu kanske ni tänker att ja de var ju nio spelare, sa du inte tio tidigare? Jo de stämmer. Spelare nummer tio var ingen mindre än den väldige, alltid så timide och tillbakadragne Steve. RuffSwingers egen bodyguard och nallebjörn i ett och samma paket. Man vill ju så gärna att han får ett tokspel a la Joel eller Peps, eller ett psykbryt och blir lika knäckt som Nydén, men icke. Han rör inte en min. Å tur är väl de, tänk Er själva om Steve skulle gå lös? Ja då vill jag knappt vara i samma kommun. Steves spel var för dagen lite svajigt och inte heller han tillhörde toppskiktet när rundan skulle summeras. Svensson hade inte så fel som jag tidigare påstod, Jansson var het. Han var den som tacklade vädret och banan bäst och rullade ut på en för dagen fin fin 74:a och vann, men skulle detta räcka? Det blev mycket jämnare än de flesta trodde och när mörkret la sig över banan och klubborna packades in i bilarna för hemfärd stod Peps som totalsegrare med endast ett slags marginal före Herr Jansson. 76 slag för dagen räckte till en 2:a plats och äntligen hade alltså rättvisa skipats och alla var eniga om att en värdig vinnare stod på toppen. (eller har jag drömt detta?) Med på topp tre fanns Freddan som för andra tävlingen i rad spelade till sig en pallplast.

Likt alla segrare vill jag passa på att hålla ett kort litet tacktal i slutet av denna krönika, så håll till godo.

Officiell version av tacktal…

Jag vill tacka Er alla som ställt upp under året och gjort denna säsong till en grymt rolig golfsommar, där jag vill ranka helgen i Värmland som klar etta. Även kul att vi nu börjar göra avtryck runt om i länet och inte bara bland våra närmsta vänner med vårt Rufferssnack. Hoppas detta bara är början. Men de vi inte får glömma är att det är att ha skoj ihop som är prio ett!
Tack alla Swingers!

Inofficiell version av tacktal…

Jag vill tacka…Kul att ni andra…Det viktigaste är inte…Tillsammans…Ä va fan!

Jag är lika ödmjuk som Freddan var när han skickade ut sina Julkort 2008! Att jag vann i år var ingen tillfällighet. Ingen är så stabil som jag. Jag puttar bäst, slår längst (drygt 400 meter) och rakast, har underbara järnslag och ett närspel som ni övriga skulle gå över lik för att ha. Så öppna era plånböcker, boka in lektioner, köp klippkort i golfhallen gör vad fan ni vill, jag är på toppen för att stanna! Vinner jag inte nästa år igen fattar jag ingenting! Så Svensson din Looser, träna golf hela vintern eller klipp gräs på heltid nästa sommar!

Tack för mig!
/Peps the champ