Krönika från Eda

Ja mina damer och herrar vart ska jag börja??

Det är dags att sammanfatta helgen på Eda GK.(något sent, men bättre sent än aldrig som det brukar heta) En helg som rent vädermässigt var en total spegelbild av föregående år, om vi ska börja med väderläget. Regn hela vägen upp men ett strålande golfväder under hela rundan och kvällen på lördagen.

Vilka var vi då som åkte? Ja efter mycket om och men kom i alla fall bil nummer ett i väg (Gry Jr hade gömt sig på baksidan av huset då han smitit ut från Karro, han hade inte riktigt fått 100 klart att åka) I bilen satt även Mat-Marcus (som vid upplockandet direkt började tjata om vart vi skulle äta på vägen upp?) Joel var med och höll sig så där långt ifrån sanningen som bara han kan. (hela vägen upp och även under resterande del av resan) Peps satt bakom ratten och vår gäst Tulo (Per Carlsson) kamperade med Mat och Gry Jr i baksätet. Denne Tulo uppvisade en magnifik förmåga i att konsumera öl på vägen upp vilket gjorde att han med lätthet kunde koras till kvällens segrare i öldrickning långt innan alla gått i mål. Minns jag inte helt fel så knölade han ihop sin 5:e burk redan vid utkanten av Karlskoga. (Per tackade för sig flera timmar före övriga deltagare) Bil två innehöll ett gäng tunga grabbar. Nöddö, hans odåga till Caddie, den alltid vid sådana här tillställningar pålitlige herr Jansson och resans största skräll Mr Muskel. Han har tjatat om detta tillfälle ungefär lika mycket som Christer Fuglesang gjort för att få komma ut i kosmos. ”jag ska med, jag ska med, jag ska med”. Detta vet vi ju alla att det inte är varken Martin eller Christer som bestämmer över utan någon helt annan. I Christers fall NASA och i Martins fall……ja de låter jag vara osagt.

Fram kom i alla fall samtliga och efter shopping av mat och dryck kunde vi slå oss till ro med en kall i handen för att njuta. Kvällen bjöd på mat och dryck samt traditionsenlig tipspromenad med tillhörande bastubad nere vid sjön. Som vanligt har en viss herre i föreningen svårt att hålla sig till de spelregler som gäller för oss övriga, så laget innehållandes Tulo och hans oärliga andra hälft ströks efter fusk. (Noterbart är att frågan de skulle fuska på gav fel svar)

Lördagsmorgonen bjöd oss Swingers på ett strålande väder och en underbar dag på banan låg för våra fötter. Morgonen enda smolk i glädjebägaren var Herr Caddies klagomål på nattens ljudnivå. ”jag kan inte för mitt liv begripa varför jag måste sova med alla som snarkar!?” (sa mannen som drog stockar värre än redwood träd föregående år) Att bara Mats skulle varit den som störts är omöjligt då stugan inte är större än dryga 40 kvm. Med facit i hand tror jag ändå att Mats tyckte att fredagsnatten var lugnare än lördagsnatten, då han envisades med att ha nattöppet i restaurangvagnen. Nåväl, ute på banan haglade gliringar och påhopp precis som vanligt, ingen undkom vår framfart. Boll Nr 1 ut på första tee var Svensson, Joel, Nyden/CaddieLac och Jansson. En boll som visade sig innehålla både topp och bottenresultat. I boll Nr 2 påträffades Bröderna mygel, Mr Muskel (dagen till ära även han med caddie, detta för att klara terrängen) och undertecknad. Efter nio hål såg det ut att bli en jämn fight då resultaten inte var allt för långt ifrån varandra. Efter en mycket välsmakande och högljud lunch med tillhörande dryck och samspråk/påhopp bollarna emellan bar det av ut på de sista nio hålen för att göra upp om placeringarna. Joel visade sig för dagen vara den starkaste i startfältet och allt för många hade nog tankarna på kvällens dans i folkets park redan långt innan rundan var över. Martin överraskar och håller ihop trots den fysiskt tuffa banan och har nog sin caddie att tacka för detta. Efter avslutad runda samlades gänget för att avnjuta en kall på altanen vid restaurangen innan hemfärd och matlagning stod på programmet.

Återigen var det som upplagt för en kväll i och kring bastun för att om möjligt utse dagens ”riktiga” vinnare? Ingen mer än Joel själv tyckte nog att dagens resultat speglade deras eget spel. Lördagskvällens stora begivenhet var nog annars ändå det sedan tidigare inplanerade besöket i ortens gemytliga folkets park. Dit begav sig i elfte timmen en handfull glada Swingers för att blöta en torr strupe och svänga sina lurviga. CaddieLac och Nydén satt som två sura äppelkart kvar på trappen och mumlade om sprickor i föreningen och borttappade accord medans bröderna Gry, ”Peps”, ”Freddan”, ”Ljugar Joel” och ”Muskel Martin” glatt skuttade iväg för att roa sig. Även Jansson och Tulo valde att stanna vid stugan för att om möjligt medla i konflikten. Själva vistelsen i parken är ett kapitel för sig så den lämnar vi därhän. Men jag kan säga som så att 6 st ”utsocknes” personer har nog aldrig blivit så uttittade och igenkända på så kort tid som vi blev. Killarna i ”Örebrogänget” som vi kallades.

Väl hemma i stugan igen måste jag få lov att erkänna att undertecknad och Gry Jr inte alls var speciellt snälla mot Mr Caddie. En sketch ur tv-serien ”Kvarteret Skatan” gjorde sig påmind och Herr Caddie fick en minst sagt omild behandlig. Efter en lång och mycket trevlig dag var det ett gäng trötta golfare som slutligen stupade i säng, en del så trötta att dom somnade mitt uppe i en sms konversation!

Som sagt, en grymt kul helg var till ända och nu laddar vi för nya utmaningar.

RSGG ses nästa gång för en sammankomst i anslutning till Nora Marken då genomförs en liten plojtävling som avslutas med att Steve slår upp portarna till sitt residens för den årliga grillkvällen. Denna ser vi redan fram emot.

Väl mött !

/Redaktionen