3 år med RSGG…(Eller det är vi som är RuffSwingers)

En krönika är väl kanske på sin plats så här dagen till ära då RSGG fyller 3 år. Egentligen är vi inte mycket för att titta bakåt utan blickar helst framåt mot vad som komma skall. Som t.ex. att det bara inom lite drygt en vecka är dags för den årliga Värmlandsresan.

Men nu lite historia…

Allt började med sedvanligt russnack mellan några av dagens nuvarande medlemmar. ”Skulle de inte vara rätt coolt med en egen förening där vi åker runt och lirar på olika banor som typ en tour?” sades det en gång. Visst, flera instämde och så hände inte så mycket mer.
Sedan en kväll på Nora GK´s uteservering bara hände de. Steve och bröderna mygel satt och ljög runt ett av borden över en kopp java eller annat beroendeframkallande. Det var Birgit hit och Barbros dit, bortspelade sänkningar osv. Plötsligt togs den där fylleidén upp igen och herrarna gjorde slag i sak, ringde upp undertecknad och frågade om jag var med? Svaret var givet, på Caddie manér utbrast jag blixtsnabbt ”Jag är på!”

Att jaga ihop ett gäng mer eller mindre begåvade herrar att roa sig tillsammans med var inte direkt svårt. Många var kallade men få, mycket få var de som blev utvalda. Det kan låta kaxigt, men vem som helst kan inte bli en av oss. Du måste vara någon utöver det vanliga, och det är främst för ditt eget bästa.
Det är inte alla som klarar av att spela en runda på över fem timmar med en man som konstant klagar på allt och alla redan på vägen ut till banan, eller har tålamodet och förmågan att koncentrera sig när någon för allmänt oväsen när du ska slå (detta utan att han själv vet vad han gör). Att sedan ignorera kommentarer som ”bra slag, det är du igen” eller ”slå nu så vi kan börja leta” är heller inget som alla klarar av, men i vår gemenskap är det ett krav.
Nog om hur vi blev till och hur vi är, en dag kanske du är en av oss?!

Vad har då hänt under tre år? Ja vad har inte hänt skulle jag snarare vilja säga. Pilsnerbollar har slagit i ett större antal, den ena mer spektakulär en den andra. Men toppar gör nog ändå Zebbes från premiärtävlingen, då han lyckas med konststycket att slå bollen bakåt mellan sina egna ben. En annan händelse som sent kommer att glömmas är när Marcus uppmanas/luras ner i ett stenfyllt dike på Askersunds GK av sina spelpartners att ge bollen vad den tål. Den enda som fick ”smaka på” var Marcus nyinköpta spoon, den blev sig aldrig riktigt lik efter detta (Inte Marcus heller). Man kan lugnt säga att det är Jantelagen som gäller bland oss, ”lyckas inte jag ska f*n ingen annan göra det heller”. (detta dock med en oerhört stor glimt i ögat, stämningen i gruppen är alltid rå men hjärtlig) Sent skall även glömmas den monsterrunda som hattligans okrönte konung Marcus drämde till med på den mycket krävande banan Eda GK. Senare på kvällen trodde han sig ta revansch genom att håna sin bror för resultatet 98 brutto. (Marcus noterade 97 netto). Nu kanske du tänker att det bara är Marcus som gör lite tokiga grejer, men långt därifrån. Trots en grupp med fokus på glädje och skoj med grabbarna så bubblar ibland känslorna över. Flera av oss har begåvats/belastats med s.k. ”Vinnarskallar”. Undertecknad är en av det kanske mest hetlevrade i sällskapet och har ibland mycket svårt att hålla vansinnesutbrotten inom sig. En kastad klubba eller bortslagen boll bakom greenen är inte alls ovanligt.
När det gäller kast av klubbor står ändå en av medlemmarna i en klass för sig, här är det Jansson som dominerar fullständigt.

Mycket positivt har givetvis även inträffat, Gryhed Jr har noterats för sällskapets bästa runda med ett resultat på 64 netto, och Steve har lyckats med konststycket att göra en Eagle. Listan och den här krönikan skulle kunna göras hur lång som helst men det är inget någon vill läsa, det vill man uppleva.

Det jag sist bara måste nämnas i denna krönika är hur sjukt kul vi har haft tillsammans under dessa år, och hoppas på många fler framöver. Om du inte kan, eller vill bli en av oss kan jag bara tråda dig att samla ihop ett gäng av dina bästa polare och göra som vi, Du/Ni kommer inte att ångar Er.

Ni kan inte räkna med att bli lika stora som oss, med radioreklam inför tävlingarna, egen hemsida, sponsrat material och ett rykte om sig att vara ett sjukt kul gäng som inte drar sig för att märkas på banan vi besöker, men misströsta inte. Vi är inga vanliga golfare…

VI ÄR RUFFSWINGERS!!!

(läs det sista stycket med en liten dos allvar och stor dos humor är du snäll)

Väl mött!
/RuffSwingers