Ruff Swingers deltog i Lagandan på Nora GK

Det var lite motigt bland vissa medlemmar vid samlingen kl 10:15 på Nora GK igår söndag. Ruff Swingers GG med Granath, Joel, Gry och Marcus hade valt att ställa upp i den för dagen arrangerade lagtävlingen på Nora GK. Bästboll var det som skulle spelas och avgörandet skulle stå mellan 26 heta lag. Temperaturen uppgick till ca 22 grader och solen sken. Underbart golfväder med andra ord och ett bra läge för Ruff Swingers att synas.

RSGG samlades på puttinggreen och konstaterade att puttarna inte alls gick dit medlemmarna ville. En sväng förbi sekretariatet för att betala startavgiften och sen ner på rangen. Åter igen kom funderingarna fram, är det för sent att hoppa av? Som Per Carlsson konstaterade, det borde ni tänkt på innan ni betalade startavgiften, bra tänkt där Per.

Uppvärmning och bollar som spreds åt alla håll. Det vanliga hånet mellan medlemmarna haglade innan lilla Gry kom på att det kanske är bra att vi stöttar varandra istället för att hånas. Det var som det brukade med andra ord.

Joel och Gry går ut först kl 11:10 var på Peps och Marcus följer 10 minuter senare. Det var allt lite stelt och nervöst på första tee. Joel spred sitt utslag i vänstra ruffen och Gry i högra ruffen. Vi äger banan så att säga och spelar brett. Marcus slog sin kort om dam tee, varför bryta ett vinnande koncept, och Peps visade var skåpet ska stå och la den långt fram mitt på fairway.

Efter 9 spelade hål och korvstoppning vid restaurangen låg Joel/Fredrik på 7 bättre och Marcus/Peps på 5 bättre. Bra utgångsläge men skulle detta räcka?

Efter en totalt bortspelning på hål 10 av Marcus/Granath och Marcus start på genomklappning såg det motigt ut. Granath däremot började storspela och kompenserade. Framför oss hade vi Joel/Fredrik som såg stabila ut.

Efter 18 spelade hål och samling uppe vid klubbhuset konstaterades det att ledarbollen låg på 129 slag. Vårt resultat kommer aldrig att räcka till förstaplats, möjligtvis andra eller tredje.

Efter summering och inlämning av scorekort så låg även vi på 129 slag(Joel/Gry 63, Marcus/Peps 66), men med bättre hcp. Två bollar var bakom oss och fortfarande ute på banan så skulle detta hålla?

Klart det gjorde det! Ruff Swingers GG knep första platsen i Lagandan och det var med lite stakanade ord vi blev utropade som segrare av Lennart Jonsson i tävlingsledningen, ”ähm..dom kallar sig för Ruff Swingers”.

Efter ett strålande tacktal av Peps så laddar vi nu om inför Ruff Swingers 3 år på onsdag 22/7.

Hela resultatet återfinns här:
https://www9.golf.se/site/tournament/results.aspx?pref=search&ref=tourshow&clubid=&tourid=6c97fe84-d6db-4270-99fd-d398a2112a64

/Marcus