Degerfors GK…

Så var det återigen dags att mäta krafterna med varandra. Vi samlades denna ”Annandag midsommar” för en runda på Degerfors GK, en stor skara spelare kom till start och endast Fralle höll sig på avstånd. CaddieLac den lymmeln var åter tillbaka för att om möjligt uträtta underverk med adepten, men detta verkar vara lika lätt som att få Jansson att inte kasta en klubba under 18 hål.

Stämningen var som vanligt på topp och hyssen haglade på ragen, vart är Mrs Wizard? Vem har min driver? och varför spelar Caddie fotboll i stället för att hjälpa adepten värma? Detta var bara några av frågorna. En annan var annars, har någon pratat med Gryhed Jr? Nej knappast, han var så sluten i sig själv och laddad inför uppgiften att han knappt pratade med sig själv, här skulle vinnas till varje pris.

”Lottning” hade sett till att Marcus utgångsläge var sämsta tänkbara. Först ut av alla tillsammans med Peps, Freddan och Joel. Inget sällskap man tar med sig frivilligt ut om man vill fokusera på bra spel.

Marcus klarade dock pressen bättre än andra i bollen. Freddan hade bestämt sig för att göra slarvsylta av Joels psyke, vilket han lyckades alldeles utmärkt med, dock hämmades hans eget spel lite, men det var nog inget som störde.

Rundan startade annars med ett par hål i hällande regn men sedan höll sig vädergudarna i skinnet och lät oss göra upp om titeln i strålande solsken.

Första nio bjöd på bländande spel på flera håll, Ryman och Steve noterade de bästa resultaten där Steve stod som segrare med 34 slag netto (Ryman noterade 37 slag brutto). Även sista nio bjöd på bra golf och överraskningar. Som när Joel fick spel ute i det höga gräset på hål 11:a och var nära att tvingas bryta pga.”bruten handled”, vi får heller inte glömma att Mr Mat Marcus var ytterst nära att skicka i en HIO på hål 17.(flaggträff) Vinnare blev undertecknad med 33 slag netto (36 brutto).

Även totalsegern tillskrevs undertecknad med resultatet 71 netto. Två på samma resultat blev Steve men tyvärr för hans del på högre hcp. Nydén knep trots CaddieLac´s återkomst en hedrande tredjeplats på 76 netto.

Hur såg det då ut i botten? Fick Marcus återigen packa ner den rosa kreationen och köra hem mot Sundsvall med hatten som sällskap? Nej denna gång slapp han den förnedringen, utan med glädje lämnade han den vidare till Lillen som för dagen hade det lite tungt på och runt greenerna och noterades för 92 netto.

Nu kan vi bara ladda batterierna för årets stora händelse, om ca tre veckor drar sällskapet vidare och touren gör en avstickare till den årligen återkommande tävlingen på Eda GK. Räkna med att samtliga kommer vara laddade till tänderna och på gränsen till övertända när det är dags att pegga upp på första tee den 1/8.

Väl mött!

/Redaktionen