Vem flyttar på ”Moving day”?

DT4.

Sommaren är kort sjöng Thomas Ledin.

I helvete heller! Den är så lång som vi säger att den ska vara! En golfsommar pågår i minst 5 månader och sedan avslutas den med en golfresa. Punkt!

Innan det blir tal om någon resa är det dock dags att positionera sig. Det är hög tid att bestämma om man likt 95% av friidrottstruppen till EM vill vara turist eller tävlande? Eftersom det varit en brutal sommar mot alla länets banor var det som att välja mellan pest eller kolera när spelplats skulle utses. Nu blev det varken eller, vi valde snarare digerdöden! Banan vi älskar att hata (nej inte Kumla, den är på vår ”Shitlist”) får besök och vi beger oss återigen (av någon anledning) till Liiiinde för att dricka kaaaffe, titta på kaaatter och kanske försöka spela golf. Banan håller likt gatorna i Sarajevo på 90-talet inte toppklass men vi är förmodligen inte ett dugg bättre än underlaget. Det är bara att ta tjuren vid hornen, stämma banjon och hoppas på att banan snyggar till sig de sista dagarna.

Vi kan knappt tro att det är sant, men det krävdes hemmabana och planering sedan i januari för att hela

Liiindegänget skulle komma till start. Det är så illa att det är första gången sedan avslutningshelgen 2015 som samtliga från den tragiska kvartetten står på startlinjen! (Det är trots allt 3 dagar kvar så vi ska kanske inte ropa hej ännu) Utgör dem då något hot mot övrigt startfält då? Nej, jag tror knappast det. Martin tror han kan vinna,

Nydén kan inte vinna, Johny har redan vunnit i år. (dock inte på banan) och Pontus till start är bara det en seger. Kul att du är tillbaka! Men ingen av dessa herrar kommer att ha något med saken att göra.

Min forecast ser lite annorlunda ut.

Lillen? Nypåslagen pappahjärna med bajs, blöjbyten, taskigt med sömn och taskigt med golf på senare tid kanske inte är den bästa uppladdningen. Men! Räkna inte bort honom. Motivationen att komma ut med grabbarna kan göra underverk för golfen. En outsider på lördag.

Lee? Hästskit! Inte Lee alltså, men hans fokus ligger på hästskit och allt där omkring. Får svårt att hävda sig även han. Spelar dessutom på typ O i hcp på lördag vilket blir en för tung uppgift även för den gode Lee.

Nej Linde är som vigt för Steve och Tulo. (någon gång måste jag få rätt om Tulo)

Denna dynamiska duo, den ena rakare från tee än ett vindstilla klädstreck och den andra med ett närspel som stundtals bländar den mest inbitne. Två segervapen som kan komma väl till pass på Lindes knöliga, knixiga och svårmanövrerade bana. Vi har så klart ytterligare ett koppel av killar till start som vill ha en framskjuten placering och vill ställa till det för både Steve och Per, men det tror jag är av mindre vikt.

Det ska däremot bli mycket intressant att se Marcus åter i handlingarna. Senast var på Askersund där han som vanligt lämnade spår att ta med till framtiden. Marcus lämnar sällan en golfbana obemärkt! Hans broder Gry Jr kommer även han att förbarma sig och dyka upp. Frågan är dock om det blir något att minnas då golf numera är lika avlägset som Tinder en gång var närvarande i hans liv. #slutpåsurfpåmobilen

Som jag skrev tidigare är det dags att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt inför resan ner till Götet om bara några veckor. Ska Presidenten hålla distanser ut i år, eller blir det som tidigare år då han haft tätpostion? Hans fall att han likt Sara Wedlund kastar in handduken på upploppet och låter de jagande komma ikapp och passera utan större bekymmer? Har Frille lagt sig i vinnarhålet för att avancera ytterligare? Eller blir det rent av så att Mygel-Martin ”handikappar” hem hela skiten med vinst på hemmaplan och sedan avslutar med vinst även under finalrundan? Enligt egen utsago (så sent som igår) blir detta en ”walk in the park” mot segern anser Martin. Storhetsvansinnet i kombination med ett skyhögt hcp låter hälsa att. (jag citerar) ”-Hemmabana och jag har vilat mig i form, Ni kommer få så mycket pisk! Jag vinner lätt!”

Trots dessa ”ödmjuka” ord (som borde komma från Johny) väljer jag att kalla detta en vidöppen historia där (nästan) alla fortfarande har en chans att lägga vantarna på den åtråvärda pokalen. Martins fall mot avgrunden kan bli skyhögt och med det en stenhård landning.

En parentes till ovan text som jag läste på Lindes hemsida var att man önskar att medlemmar och greenfeegäster följer lokala regler och förordningar. Fair kan jag tycka. MEN en av dessa regler/förordningar var ”-Vårdad, ändamålsenlig klädsel-hel och ren.” Jo tjena! I en stad där träskor, hälleforskavaj och en snusprilla stor som en hockeypuck är som en folkdräkt kanske detta är lite att ta i. Men snyggt försök i alla fall.

Nu trycker vi gasen i botten under DT4 och håller den nedtryckt hela vägen till lördagen den 1/9. Väl mött på lördag min herrar!

/Redaktionen