Synd för dig!

Knappt har krutröken lagt sig innan det är dags att ladda om göra vapnen redo för nästa strid. Man kan knappast klandra varken styrelse eller tävlingsledningen i år för att inte leverera eller agera. Det har varit ren toppklass sedan december månad. Hatten av för alla inblandade! (På tal om hatt?!, vart är vår nya keps?)

Hur som haver är det återigen dags att samla kraft för att uträtta stordåd på banan, denna gång i Askersund. En bana vi besökt tidigare med blandade resultat. (främst på bankvalité) Denna gång utlovas dock mycket goda förhållanden och eventuella stendiken skall vara åtgärdade. Stendiken undrar Ni kanske? Ja det var i ett sådant några glada golfare i detta gäng en gång lurade ner stackars Marcus för att slå på en mer eller mindre ospelbar boll med sin nya favoritklubba ”bafflern”. Till saken hör och vilket gör det ännu elakare är att Marcus besitter en snålhet å det grövsta. Han får en kille som Joakim von Anka att framstå som rent slösaktig i sitt leverne.

Oavsett är det nu här vi ska kampera under lördagen för att utse en segrare. Om vi nu skulle ta oss tillfället som vi ofta gör att tippa utgången av detta så blir det inte enklare denna gång gentemot förra. Jag var som vanligt ute och seglade rejält när Katrineholm avgjordes och har inget emot att ha lika fel denna gång. Därför tippar jag som följer.

Då en skara om 4 inte ens kommer till start kan vi kapa dessa direkt från segerdiskussionerna. (Hur man nu kan välja att prioritera så fel har vi givetvis svårt att förstå) Lee, Tulo, Gry och Drufva har i alla fall annat planerat och är nu uppsatta på föreningens nyinstiftade ”Shit list”.(där för övrigt Nydén har en hedersplats och inte kan lämna om han så spelar alla tävlingar resten av sitt liv!)

Nydén tänker Ni, är han fortfarande med? Nja han är NOG med som han själv skulle utrycka sig. Men sanningen är väl närmre att Ryman och Ström snart har en högre närvaro än denna herre de senaste tre åren. Jaja skit samma. Åter till tipset. Kommer Nydén så kommer han förmodligen både sist och näst sist. Jag tror tyvärr även att vår gode vän och vattenkonnessör Marcus kommer att hålla till där nere i botten. Stendiken eller inte, men att gå en hel dag så nära svenskt vatten kommer inte göra Marcus gott. Han kommer tappa fokus naaaa jäääävulskt.(för att citera Job Andersson) Nej toppen den här dagen kommer att tillhöra några helt andra.

Jag sticker ut hakan och säger att topptrion på lördag blir Katten-med-hunden-och-gamla-nya-shajjen, Joel och Frille. Peps slår Steve på hcp och blir fyra. Martin som givetvis inte vinner igen på sex/sju år kommer i mittens rike. (om han har tur med studsen) Dagens outsider kan bli Lillen. Han har tydligen tagit sig in på det spår Steve hade för några år sedan då han konstaterade att ”har man ingen talang får man försöka att köpa sig en bättre score!” Lillen har enligt säkra källor köpt nya stickor och det kan betyda fågel eller fisk. Hittar vi bara ett dike att lura ner honom i, ja då blir det fisk. Håller han sig på banan och levererar, då kan det bli så att han ställer till det för Katten-med-hunden-och-gamla-nya-shajjen där uppe i toppen.

Men har du inte glömt Jåhni? Nej jag har inte glömt Mr Utah, men nu är det så att ska man kunna spela golf gäller det att ha båda fötterna på jorden. Något denne herre inte direkt kan stoltsera med just nu. Dryg var han innan, nu är han kär OCH dryg! Han kommer till start, men om han ens bryr sig om hur det går har jag svårt att se. Det kommer inte bli något raseriutbrott i en bunker ”a la Isaberg” på lördag, han kommer bjuda Steve på lunch och lovorda kockens fru, han kanske till och med kommer bemöda sig med att inte kasta ur sig något drygt, elakt och nedvärderande OM han skulle råka vinna. Men nej, Johny har annat i tankarna för tillfället.

Glädjande är även att Pontus kommer till Askersund denna gång. Han kommer under dagen glida runt som en blandning av Don Corleone och Bingo Rimér för att se till att alla håller sig på banan och knäppa ett eller annat kort till Instagramkontot. (förhoppningsvis slipper vi se lika mycket hud som på Bingos bilder)

Du som inte kommer till start på lördag, synd för dig. Du som inte är en del av oss, synd för dig. Du som aldrig har stött på oss på en golfbana, synd för dig! Du som är på Askersund på lördag, synd för dig.

För här kommer vi!

/Redaktionen