Det sket sig!

Liiiinde var alltså spelplatsen för DT 2 och det hade lovats något bättre väder än under premiärturen. Nu blev det lite si och så med den saken men inget stoppar en Ruffer!

Hela 14 stolta krigare hade hittat upp till ”Banjoland”. Även (tro det eller ej) Marcus hade skottat fram bilen och hittat ner! Ryggen var mirakulöst hel och nu skulle det liras golf! Även om vi så gärna vill racka ner på Linde måste vi vara ärliga och säga att vi inte hade mycket att klaga på gällande Linde GK’s skick på banan eller dess mottagande av den ädlaste av föreningar. Klubbchefen själv välkomnade med mössan i hand och det delades ut startkit till samtliga deltagare.

Väl ute på banan möttes vi även av trevliga skyltar med uppmuntrande budskap när närmast hål och längsta drive skulle avgöras så Linde levererade. Till start kom alltså en hel drös med spelare som ville ha revansch på ett eventuellt debacle från första rundan. Vi tar alla allt som oftast till små tricks av psykningar och ”trashtalk” för att få varandra ur balans och en som inte sparade på krutet denna gång var Johny. Hans två out på ettan på Kårsta skulle någon få betala dyrt för på Linde hade han bestämt. Sagt och gjort bjöd karln på obligatorisk SPRIT efter 9 spelade hål!?

Han valde även att placera ut sin son som ömsom uppmuntrade ömsom hetsade alla utom lilla ”Pappsen” att slå drive på det svåra 10:e utslaget! Några gick på den lätta och fick kliva av tee med mist en boll i plurret eller out. Lågt Johny, jävligt lågt att utnyttja grabben på det där sättet! En gammeldansk senare och flertalet började även tappa konceptet totalt. Favorittippade Mackan var en av de som föll offer för Johnys fula trick och föll som en sten i resultatlistan efter hyggliga första 9. Frågan är också om inte Johny bjudit TT på dricka redan på parkeringen? För den mannen hade nog inte ett rätt på hela dagen! Många trodde på Lindefolket, eller nej Lindefolket trodde på mirakel och vi andra bara skrattade. Martin, Johny och Pontus var liksom slagna på förhand. Eller så fort dem klev ur bilen. Noragänget då som kom till start med två nyblivna 40-åringar? Nej inte heller här skulle det visa sig räcka till med massor av rutin för att ta hem segern. Men väl två finfina placeringar av Steve och Per (4:a rep 6:a). Spelare nummer tre från Nora (TT) kan vara kvar på Linde GK ännu! Ingen såg honom kliva av 18:e green utan tappade bort honom i skogen på 15:e hålet. (Han letade en hel del boll den här dagen).

Nej 2016 tillhör så här långt Kårsta.(Eller Nora Light) Det var ombytta roller från DT1 då Joel var den som med stabilt spel över 18-hål knep topp placeringen före Peps. Han såg allt annat än stabil ut på parkeringen, men detta var alltså bara ett rävspel. Alla som trodde sig kunna knipa segern efter första anblicken fick bittert bita i det sura och helt enkelt säga ”-Joel vann, och det sket sig!”

Väl mött på DT 3!

/Redaktionen