Peps vs Mello/Mallis 22-0

Vi är igång!

Det har nu gått ett tag sedan den första drabbningen och krutröken har lagt sig över Kårsta GK. Allt är återigen som vanligt på den gemytliga lilla banan strax norr om ”stan”. Men vad var det då som hände på Kårsta den där lördagsförmiddagen då Touren kickade igång sitt jubileumsår? Jag det mesta var faktiskt som vanligt. Några hade uppdaterat bagen med lite nya klubbor, Martin hade samma klubbor som han alltid haft och Marcus och Nydén gjorde precis som vanligt och letade upp den sämsta bortförklaring dem hade för att slippa var med och ha kul. (ja just, å Drufva sprang på banan. Som vanligt) Noterbart är att ett rekord sattes redan DT1. Det var Johny som stod för detta då han slog nytt hastighetsrekord in på parkeringen. Hann klockades för 115 km/h på raksträckan förbi förtsa tee! Bra jobba och grattis! Detta följdes 6 minuter senare upp med två out på ettan och så var den dagen över för den gode Johny Utah. I övrigt skall nämnas att många hade fasligt svårt att ta sig av första tee med bravur, månne var det tävlingsnerverna som spökade?

När sedan hela fältet väl lämnat klubbhusområdet var jakten igång på allvar. Med ca 3 grader och snöblandat regn första 30 minuterna var det snarare en fråga om överlevnad än om skönspel som gällde och detta avspeglade sig i de flesta scorekorten. Storfavoriten Lillen som spelat ca 86 rundor på Kårsta i år innan första DT höll inte alls för trycket inledningsvis men repade mod sista nio och kom igen starkt och landade på en 5:e plats.

Snacket om att ”Hemmabana” sällan gynnar just hemmaspelare skulle även detta ställas till svars då l:an till 3:an alla var och är hemmahörande på Kårsta. Trendbrott i år kanske och det borde då göra Pontus och Martin till skyhöga favoriter inför DT2. Kilen i Kårstadominansen slog Tulo in med en fjärdeplast och ett bländande närspel första nio. Chipp en-putt första nio var hans signum och allt pekade på en promenadseger för hans del. Dock valde ”Mr Sugar” modellen chipp-treputt sista nio vilket gjorde att hans ledning ”bara” blev en god fjärdeplast totalt.

Det mest häpnadsväckande från övriga bollar var nog annars TT:s verbala utbrott om MMA mot Herr Lee som bara dem två fattar samt Drufvas ”Bukras” och språngmarsch efter 15 hål. Detta finns även på film. (Inte bukraset men väl språngmarschen) Närmast hål togs likt första nio hem av Tulo och tack gode ”han där uppe” för att Steve tog flygfoto på Svenssons boll och vann längsta drive. Tänka Er tugget från Lill-Blom om han plockat den skalpen!

Som jag nämnde tidigare närvarar nu Marcus och Nydén mer sällan än Ryman och Ström vilket gör att vi knappt vet vilka dem är längre. MELODIFESTIVALEN satte stopp för Marcus närvaro och Nydén lyckades i stort sett dagen innan DT1 boka in sig på en tur till Mallis med familjen. Bra jobbat grabbar! Ryktet säger dock att Marcus är klar för DT2! Samma ryktesspridare säger också att Zlatan skriver på ett 27-års kontrakt med en klubb i

Burkina Fasos 3:e division med en årslön på 3 miljarder Euro. Tror’t först när jag ser’t som vi brukar säga. Nydén då? Jo tack! Dop för en avlägsen släktings grannes mosters tremännings systerson som sätter käpparna i hjulet den här gången. Tråkigt, men vi hoppas du är klar för Polen iaf? Hur gick då tävlingen till slut? Ja lite grann som Morgan Pålsson hade sagt om valet i Tchad, som väntat. Peps kom, han såg, han segrade! Med en vinstmarginal på tre slag tog han hem segern före Kårsta-kollegorna Joel och Jansson i tur och ordning. Samtliga medlemmar instämmer i ett STORT GRATTIS Peps! Verkligen!

Nu laddar vi batterierna för att ta oss till Kaaaaffet och Kaaaaaternas förlovade stad Liiiiinde och spel på Linde GK den 11/6. Återigen är uppslutningen fenomenal och 15? av 16 ställer sig i startblocken för att ge sig ut på banan. Pontus och Martin är så klart hemmafavoriter men jag lyfter ett varningens finger för Tulo som verkar vass i år. Aven Marcus som kommer ner med krumrygg, skolios, nackspärr och stressfraktur i ländryggen från Sundsvall bör hållas som en outsider. Vi minns alla vad han gjorde på Surahammar förra året! Gnällde Naaaa djävulskt innan om rygg och nacke mm. Kom sedan ner, sa inte ett ljud på hela dagen. Vann, tog emot segerpengarna, gubbskrattade med tillhörande bukdaller och reste sig och gick! Repris kan komma på Linde.

(glöm inte bort att han får dra av ca 68 slag)

Som sagt, nu laddar vi för DT2 och hoppas på något bättre väder än 3 grader plus och regn. Men oavsett väder vet vi redan att vi kommer ha sjukt kul!

Väl mött i Linde kamrater!

/Redaktionen


Kommentarer

2 svar till ”Peps vs Mello/Mallis 22-0”

  1. Profilbild för Martin Magnusson
    Martin Magnusson

    Gött det! Bra tugg! Och äntligen får man spela en riktig golfbana på touren! Det blir lite annat för er minigolfspelare. Här straffas man om man servar snett. Inga öppna landskap här inte, nu blir det trädridåer och vattendrag som drabbar den oförsiktige. Tyvärr gör väl detta att Tråk-Svensson och maskin-Tulo är favoriter…

  2. Profilbild för Martin Magnusson
    Martin Magnusson

    Lägg upp filmen på Drufvas skitlöpning!