Hovsta vs Nora, ”det goda” vs ”det onda”, Musse Pigg vs Spökplumpen,ja Ni fattar. Det var som upplagt (i Liiindes frånvaro) för en stenhård tvekamp över 18 hål mellan klubbens två största falanger. Det ”goda”(tror dom själva) representerat av lärjungarna från förorten vs de ”onda”, tillika grabbar som inte räds lite skit under naglarna och en raggargrogg bakom en dansbana i en myggdränkt skogsdunge skulle alltså återigen drabba samman. Och vilken kamp det blev. Martin hade dagen till ära i sin frånvaro elakt nog valt att jämfört deltagarna vid en i guld spraymålad avföringsklump som oavsett utseende ändå luktade skit. Hans bitterhet i utebliven start gick inte att ta miste på. Här ville han vara! Utgången av detta då? Säger likt utrikeskorren Morgan Pålsson gjorde om valet i Tchad, det gick som väntat!

Katrineholms GK dög åt Robert Karlsson och borde då således även duga för RSGG. Banan bjöd på lagom motstånd och vädrets makter höll likt Frille en lördagskväll händerna på täcket. Frille by the way som vilat sig i form (rund) visade upp att mellan alla hollandaisesåser och oxbringor som tillagas skänks även en tanke åt golfen. Stabilt spel första nio höll honom och Hovsta bra med i matchen. Även Drufva tassade med och visade upp ett bländande spel sista halvan och knep den ”tävlingen i tävlingen”. Grytlocket som släpat sin tragiska och mer eller mindre sjuka lekamen till Katrineholm levererade precis så bra som jag redan innan förutspådde. Han vann inte, men var med där uppe och högg en bra bit in i rundan. Även Steve och Lee visade att dom är två pjäser att räkna med när det kommer till golf. Steve står alltid stabilt och där nere runt 1,68 som Lee håller till blåser det sällan stormvindar. Båda dessa herrar lade beslag på varsin pallplats denna dag. Tulo?Lillen?Joel och Presidenten då? Jo här blandade det och gavs rejält. Både Tulo och Lillen likt undertecknad spelade relativt stabilt första 9 och ”var med”. Joel hade det tuffare. Han likt katten med hunden fick kämpa hela rundan och det vill sig inte riktigt. Katten tog inte helt oväntat med sig hunden och la beslag på jumboplatsen denna dag, men det vankades öl till kvällen så Erik var nöjd ändå.(Hunden ser dock mer och mer bekymrad ut för varje runda hon måste beskåda) Den som för dagen stod pall trycket allra bäst och visade att skåpet ska stå i Nora blev tillslut Presidenten själv. Med dagens första och sista ”birgit” på sista hålet knep han segern ofint framför näsa och fötter på Lee och Steve som båda väntade med varsin 73:a i klubbhuset.

Vi tackar Katrineholms GK för den här ången och laddar nu för en sista runda tillsammans innan semesteruppehållet. Med lite tur ser vi återigen Marcus i startfältet efter en tids konvalescens (8 år) och med en hel del otur dyker även delar av Liiindegänget upp och ställer till det. (på ett eller annat sätt)

DT3 spelas återigen på bekant mark, denna gång vid Vätterns norra ände. ASKERSUNDS GK, här kommer vi!

(hörde jag Baffler i stendike?)

Väl mött!

/Redaktionen