Är du Linde eller Nora inför Polen?

Vi går ut stenhårt från start och konstaterar följande från Köpings GK och DT4.

Fjärde och sista deltävlingen på svensk mark är nu spelad och vi fotsätter på den redan inslagna vägen. Linde kan helt enkelt inte leverera! Nu är det till och med så illa att dem knappt ens klarar av att leverera spelare till deltävlingarna! Pontus fick denna dag ensam bära fanan och den uppgiften blev honom allt för övermäktig. Nej det är bara att konstatera för samtliga utsocknes att i år dominerar Nora totalt! För att understryka Noras dominans så har 10 av 12 pallplatser hittills i år gått till spelare från Bergslagens pärla! Samtliga deltävlingar har vunnits av Norabor! Med detta sagt är ändå inget avgjort för ens den feta damen är klar med sin sång. DT 5 skall spelas och innan dess är tyvärr inget klart. Fråga bara Peps som suttit i förarstolen och åkt i ledarbollen de senaste två åren och sedan klappat igenom när säcken ska till att knytas. (Dock inte riktigt i samma kaliber som Marcus Anno 2010.)

Men åter tillbaka till Köping som stod för arrangörskapet denna gång. Banan genomgick för två år sedan en ”makeover” och fick 18 nya greener och greenområden vilket redan från start skulle visa sig ställa till det en del för de tävlande. En fyrboll traskade ut som första boll i ett annars tunt startfält där endast 10 spelare kom till start.

Oavsett antalet spelare bjöds det som vanligt på mängder av bra och dåliga slag, humöret var så klart på RSGGtopp och vädret skulle visa sig vara det bästa vi spelat i för året. Den risk för regn som hängde över banan vid start byttes mot strålande solsken och gjorde ingen besviken. Hur gick då själva golfandet? Ja lite som valet i Chad som Morgan Paulsson från Hipp Hipp hade sagt, ”-Det gick som väntat!” Innan vi redovisar toppen tar vi en titt i botten av resultattavlan och ser vad vi hittar där? Jo, TT som för dagen hade lite svårt både på den klippta och oklippta delen och slutade IO:a. Han kom alltså sist. Han gjorde det med så stor marginal att han även (nästan) kom näst sist och tredje sist! Hur är nu då detta möjligt? Ja nu gjorde han ju inte det, men om man är 10 slag efter den som kommer näst sist, ja då är man TVÄRSIST!

Då Bröderna felprio, Rullar Muppen, Running Mike, Muskel och Johny inte vågade komma till start av olika anledningar börjades det redan på parkeringen kalkyleras om hur många poäng man kunde ta för dagen. Pontus räknade snabbt ut att han oavsett placering skulle inkassera betydligt mer poäng än vanligt för dagen och gick till således rangen med årets bredaste leende. Ingen skugga över TP’s insats för dagen då han förtjänade sina 12 pinnar för en fin 6:e plats. TP fick sällskap i mittens rike av Hovstagänget som inte klarade av att hantera varken tävlingsnerverna, banan eller värmen den här dagen, ja då går det som det går. Lillen fick analysera pliktslag i stället för golfslag och Svensson slog drives som Peps och Joel drev ut med järn 5:or vilket gör det svårt att vinna. Lee fick för dagen kampera med Jansson/Åkesson, hunden och Steve vilket borde gett honom trygghet i spelet, men han verkade mer skärrad än skärpt så dagen blev inte heller riktigt som han tänkt sig. Ni har kanske vid det här laget räknat ut att det bara återstår tre namn att redovisa? Peps, Tulo och Joel. Skulle Tulo ta den där skalpen han jagat så länge? Eller skulle Joel eller Peps bli vinnare för andra gången i år? En seger på RSGG-Touren börjar bli lite som Tulos ”Enhörning” hans motsvarighet till Memphis Raines ”Eleanor” i ”Gone in 60 Seconds”. Det där han verkligen vill ha men inte tycks kunna få. Per tycktes göra allt rätt den här gången. Han lät drivern stå i bagen, han sänkte chippar och han puttade bra. Men ännu en gång skulle detta visa sig lönlöst. Det blev ”bara” en andraplats då Joel enligt honom själv var borta redan efter en trippel på ettan, så Pers jakt på seger nummer ett fortsätter. Joel knep alltså tredjeplatsen på för honom mediokra 75 slag. Återigen skulle Peps (till allas glädje) visa sig vara den starkaste i startfältet och kunde ohotad kliva av 18:e greenen med en segermarginal på fyra slag.

Vi släpper nu Köping och fokuserar till 110% på vad som komma skall. POLEN 2016 väntar runt hörnet och allas förväntningar är skyhöga! Till denna begivenhet och dess uppsnack återkommer vi i en separat krönika.

Väl mött då!

/Redaktionen