Are you not entertained!?!?

Tredje deltävlingen har nu spelats och det är inte mer än rätt att vi ger Er en resumé av vad som hände den där lördagen för snart två veckor sedan.

Nora GK var alltså spelplatsen och vi kom dit exakt lika taggade och glada som vi alltid gör. Puttade lite, drack en god kopp kaffe, käkade en macka och snackade lite skit. Gjorde oss sedan redo för att ge banan en riktig match. Problemet var bara att ett par kilometer norrut, närmare bestämt rätt upp i himmelhelvetet hade ett lågtryck bestämt sig för att ställa till de naaaaaaa djävulskt för dagens kombattanter! Vi hann f*n inte mer än pegga upp på första tee så låg det bara där och väntade på att alla skulle ta sig ut på banan innan det kunde slå till. Likt en tiger som smyger på sitt byte i djungeln eller likt Farmen-Fredrik är på Tinder väntade ovädret på att sätta tänderna i oss. Och som det slog till! På två röda var allt så där blött som det bara kan bli för en golfare. Samtliga hade lätt kunnat ta simborgarmärket i allt vatten som fastnade i kläderna. Det fanns inte mycket vi kunde göra åt saken utan jobbet skulle göras som det heter.

Det var dock inte någon större idé att arbeta överhuvudtaget nu med facit i hand. Som jag förutspådde dagarna innan tävlingen skulle det här visa sig bli en defilering från start till mål. Jag sa att en Noraspelare skulle vinna (Vem hade trott annat) och jag sa även att någon av de nyblivna 40-åringarna skulle avgå med segern.

När Peps talar ja då har han sällan fel!

Bästa första nio, bästa sista nio, bäst såklart även på totalen, samt som krydda på moset även vinnare av BÅDE ”Hidden holes-tävlingen” OCH en längsta drive. Ja vad ska man säga! Solklarare vinnare har nog sällan skådats. Klubbens egen Gladiator, vår Hercules var en Barbar mot sina motståndare denna dag. Steve gjorde exakt det alla trodde att han skulle göra och avgick med segern. Grattis till en stor dag på banan! Inte nog med att han vann rubb och stubb, Steve mäktade även med en slutscore på 71 vilket ärades med en fin sänkning trots förutsättningarna. Den netta lilla vinstsumman om dryga 800 kr fick han dock glatt lämna ifrån sig ganska omgående då frun fick nys om hans framgångar under dagen.

Övriga då? Jo tack! Nydén det ålarenset hade hittat ut från bruket och stegade in på en fin 5:e plats trots gnäll om allt för lågt hcp. Risken/chansen att detta var det enda vi såg av honom i år är dock stor. Får svärmor som hon vill lämnar han aldrig mer Frövi. (inte levande iaf) Joel spelade lika stabilt som tidigare tävlingar och även han höll till i toppen och drygade ut ledningen i totalställningen. Tulo som prenumererar på topplaceringar gjorde en något svajig insats och var nästan lika kass som Peps. Han i sin tur var förmodligen sämst av alla första nio, men efter att ha avreagerat sig på ett paraply och ätit en korv lyckades han i alla fall träffa bollen på sista nio. Bröderna syltrygg däremot vet vi inte riktigt vad dem höll på med?! Slog inte ens TT som den här dagen faktiskt lyckades ta sig under 100 netto! Bra jobbat! Den stora fick en (tro det eller ej) bra idé till Polenresan vilket förvånade honom själv så kraftigt att spelet helt kom av sig. Den lilla, ja lilla å lilla beror väl på vart man tittar men han hade tydligen fått slut på surf till mobilen tidigare under morgonen och detta räckte för att tappa fokus totalt på golfen. Vi slapp se Lee denna regniga dag men tyvärr inte de andra förortsungarna. Det visade sig även i slutställningen där både Drufva och Lillen höll till på de översta delarna av stegen. Svensson stannade som den Svensson han är i mittens rike och pratade jakt med Jansson. Hur gick det då för Liiindegänget? Ja vad skrev jag innan? Hahahahahaha! Johny och Martin är lika pålitliga i botten av tabellen som Titanic är stationerad i Atlanten. Nej gossar, gör om gör rätt och ta med er Slicken som moraliskt stöd nästa gång så går det säkert bättre. (eller inte)

Nu avslutar vi med att önska alla välkomna till Köping GK som får avsluta årets Tourspel i Sverige, då sista rundan spelas på Sierra Golf Club i Polen!

Väl mött!

/Redaktionen