5 dagar kvar – klockan tickar…

Det blev som vi trodde redan från första deltävlingen. Den fjärde omgången skulle sätta fart på tabellen och årets ledare skulle få behöva kämpa ända in i mål. Efter tävlingen på Lanna var det inte längre Fredrik ”Peps” Granath som klev ut som segrare utan den ständigt jagande ulven i fårakläder, Freddan Svensson. Genom en magisk runda satte han alla på plats tätt följd av Erik Jansson, båda slutade på 75 slag netto. Vad innebar detta då? Jo Peps tappade viktiga slag i totalledningen men lyckas ändå behålla denna med 2 slags marginal mot Fredrik Ryman, tätt följd av 6 st jagande Swingers inom totalt 10 poäng. Snacka om att det fortfarande är öppet för förändring inför den sista och verkligen avgörande tävlingen nu på lördag. Kommer Peps att hålla ända in i mål i år eller blir han snuvad på segern med näsan på målsnöret, precis som förra året på Saxå GK då Fredrik Gryhed tog totalsegern?

För att vara på säkra sidan har det nu framkommit till tidningarna att vår kära president gör allt i sin makt för att sänka oss övriga stjärnor. Vi vet att Peps redan innan är slipad i munlädret men att han skulle behöva sjunka så lågt att han tog till media, det var en föga oväntad strategi.

Freddan gjorde ett tidigt uttalande i slutet på förra året genom att håna sina bundsförvanter och skicka ut egenhändigt julkort och önska god jul från ”Segraren 2009”. Är det något vi övriga har missat nu när han kommer startar säsongsavslutningen på Lanna lika lyckat som rymdfärjan Columbia på ett besök till rymdstationen Skylab, eller blir det en platt landning precis som JAS Gripen på premiärturen?

Enligt den röstning som ligger ute på webbsidan nu angående vem som vinner så står den ständigt stabila Stefan tillsammans med Granath som favoriter. Den som röstat på Frank är nog tyvärr lite väl ute och cyklar även om tanken var god. Stefan brukar kunna leverera när det väl behövs så vi får väl se på lördag om det håller i sig. Det som är anmärkningsvärt är att team Nödde/Caddie är totalt borträknat. Beror detta på den uppenbara sprickan i teamet eller det klara faktum att Nöddö inte kan planera en kalender och missar sista tävlingen? De datum vi satte under året och som Nydde var med och spikade visade sig inte vara bra. Det är nästan som Joels kommentar att man inte kan spela golf på semestern.

Vi kan summera detta med att segraren för säsongen kommer även att få äran att titulera sig årets myglare. Mygel har varit och är ett ledord i denna förening så det är inte så konstigt att den största myglaren också kommer att vinna årets tävling. Detta framförallt med tanke på de brutala höjningar vissa medlemmar gjorde inför årets säsong. Lyckas man då hålla sina myglande motspelare på plats, ja då är man en grym myglare själv. Nu gäller det bara att hålla tummarna och hålla på sin favorit på lördag. Starten går runt 12:30 ca 1 timmes resa från Örebro. Närmare detaljer kommer. Var noga med att följa upptrappningen och besöka oss på banan, vilken det nu blir.

Må bästa myglare vinna!

/Marcus