Arbog GK, del 2.

Marcus har redan på ett strålande sätt återberättat det mesta av vad som hände på Arboga GK, men en närmare rapport kommer nu om själva tävlingen.
Jag tänkte bara ta upp några av söndagens händelser.
Innan vi börjar vill jag bara passa på att nämna att historia skrevs i klubben då vi lät Marcus Alpstam som förste utomstående gästspela under premiärturen. Han gjorde detta med bravur och visade hur en boll skall slås. Hatten av för en fin 72 runda (brutto)

Nu börjar vi med nykomlingarna….
Vi hade alla hört rykten om Fralles puttfrossa och berömda vrål vid ett eventuellt lyckat förstaslag.
Allt detta besannades. Redan på första tee fick vi svar på fråga ett. Likt en rädd liten pojke första skoldagen då han ensam måste gå förbi dom stora killarna på skolgården stegade Fralle upp för att göra entré i RuffSwingers.
De här är ingen barnlek, skräcken lös i hans ögon och benen bar honom knappt upp på den gröna ytan, aldrig har 5 steg tagit så tunga. Händerna skakade som två asplöv.
Men tydligen var det någon som ville denna trevliga man väl och slaget blev en succé.
Ett glädjetjut a la Ronja var nu befogat.
Väl ute på banan visade det sig även att han tagit med sig den omtalade puttfrossan.
Trots detta var nykomlingen med i toppen och slogs om slutsegern. Frank slutade 5:a, starkt gjort.

Inte bara Frank var ny för i år….
Herr Lee kom även han till start, här hade tävlingsledningen dock gett honom sämsta möjliga förutsättningar då han blivit ”lottad” tillsammans men några av klubbens största rötägg, detta månne för att störa nykomlingen? Svensson som inte vunnit ett skit, Joel som bestämt sig för att Svensson skulle förbli segerlös och Lillen som koncentrerar sig mer på kläderna än på spelet blev Christians medspelare.
Förutsättningarna var som sagt inte på topp, och kanske därav resultatet? Lee slutade 7:a av 13, klart godkänt.
Nu sitter ni säkert och väntar, Marcus, Marcus, hur gick det för Marcus? Lugn de kommer….
Något som bör nämnas innan vi går in på det ”gamla gardet” i RuffSwingers är att Lee visade framfötterna rejält då han helt ogenerat klappade till och upp bollen på green när framförvarande boll letade i skogen efter en snedpekare på ett korthål, snyggt gjort.
Christian bar även en av hattarna med bravur, han var mycket lik en av döttrarna från tv serien ”Lilla huset på prärien”.

Nu till övriga Swingers som utmärkte sig…
Jansson hade i vår boll dagens uttalande då han vid ett tillfälle skulle putta och träffade en sten som satte bollen ur kurs och fick den att rulla mot allt annat än hålet. ”-Bra sten” konstaterade Jansson kort och koncist.

Nydén lyckades med konsttycket att plocka upp sin egen boll ur bunkern i tron om att den tillhörde Marcus, han som spelade i en annan boll. Detta fick till följd att Nöddö tappade fokus totalt och föll som en sten i resultatlistan. Tilläggas bör att bollen var en Pro V1:a. Marcus har dom i bagen men skulle ALDRIG slå på en. (Här borde Nydéns varningsklocka ringt, men icke)

Nu hoppar vi resterande Swingers som inte utmärkt sig nämnvärt under dagen utan lägger krut på mannen från norr.(Alla resultat från dagen finns under ”resultat”)
Jag tänker nu inte på tävlingens segrare som bor på norr, men klart herr Gryhed Jr ska ha ett stort grattis till segern. Vi är sååå glada för din skull, verkligen!
Nej jag tänker på vår levande legens Marcus!
Vi ville inget hellre än att veta om vinterträningen, svingmaskinen, instruktions dvd:erna, lektionerna och de hårda fyspassen hade burit frukt nu när säsongen äntligen skulle dra igång?
Svaret kom ganska omgående. Placerad längst ut på rangens högerkant fräste Marcus iväg en kula som nätt och jämnt missade bollplockartraktorn och borrade istället in sig i ett närbeläget snår av träd ca 30 meter längre fram och 20 meter till höger.
Dagen blev inget bättre för Marcus. Han slutade sist och fick åka hem med hatten, men han var på plats, allt var som vanligt, nu kör vi!
2009 bli året då det händer, vågar du hänga med?!

/Redaktionen

OBS!!
Vill du lägga vantarna på ett gäng rykande färska och unika Ruffswingserspeggar?
Mejla då någon av oss eller skriv i ”Gästboken” eller under ”Swingessnack”.
Vi delar ut ett begränsat antal, så det är först till kvar´n som gäller :-)….