Inför premiären 2009

Premiären närmar sig med stormsteg, dryga månaden kvar och i år skall agnarna sållas från vetet direkt. Marcus har lovat att sätta upp ett sjukt tempo redan från start och krossa allt motstånd. Hur nu detta ska gå till är det ingen som vet.
Nedan kommer jag att tippa årets tour och med motiveringar tala om hur jag tänker.
Jag tror tvärtemot Marcus att årets tävlingar blir jämnare än någonsin och är inte alls förvånad om allt återigen avgörs en fin höstdag på Saxå GK.
Speldatum är satta och nu saknas bara spelplatser.
Nyden/CaddieLac har under vintern jobbat stenhårt på att stärka psyket, men de är väl lika lätt som att få upp Martin till Eda.
Marcus har lagt hela julklappspengen på en försupen golfinstruktör i en källarlokal på ett industriområde i Sundsvall och Joel och Gryhed har finkammat varenda klubb i landet efter nya hcp höjningar.
Det sistnämnda verkar vara något som även vår nyblivne fader i föreningen Freddan fått upp ögonen för då han under en romantisk lunch tillsammans med en dam ur personalstaben på Kårsta lyckats höja sitt hcp men sisådär 600%. Grattis!
Frågan är om faderskapet kommer att påverka Fredrik x2 lika mycket som det gjorde med Steve? Blöjor i stället för ny driver, eller barnvagn i stället för Bag?
Det kommer nog att visa sig ganska snabbt.
Vi hoppas även få se två nya ansikten under året, Fralle och Herr Lee. Varmt välkomna in i en sjuk gemenskap.

Mitt tips är att årets tour slutar så här…

  1. Steve- Inte för att han är störst och jag inte vågar tippa något annat, utan för att han är jämn och sällan gör en riktigt dålig tävling. Med i beräkningarna skall även tas att Love och Elvira numera i stort sett klarar sig själva och Steve kan lägga pengar och tid på golfen. Då blir han livsfarlig
  2. Jag själv- Drar återigen på mig rollen som första förlorare men de får man ta ibland, så länge jag har majoriteten av Er övriga bakom mig är jag nöjd.
  3. Martin- årets STORA överraskning. Någon gång måste det väl ändå släppa, eller?
    Här kan det lika gärna bli bottenträsk och fisk, men i tips måste man våga satsa för att vinna.
  4. Gryhed- Hittar han i år likt Zlatan harmoni i spelet då han blivit fader? Dock löper han stor risk att missa en del tävlingar på grund av att han numera är ”trea” hemma.
  5. Joel- Trots ett skyhögt hcp så räcker det inte till i år heller. Svenssons psykningar tar hårt, varje slag och varje hål blir en kamp för denna så annars lovande golfare. Han slår dock Svensson med hästlängder eftersom denne lägger ännu mer tid på att trakassera Herr Lee och Lillen.
  6. Ryman- Gör han fler framträdanden än under tidigare år så kommer det att ge resultat, en hedrande 6:e plats till den nyblivne godsägaren om han bara visar sig.
  7. Mr Lee- Nykomling som strategiskt och smart inte blir bättre än 7:a i landet ”lagom”, detta för att inte sätta nästa års medlemskap på spel. Han kan säkert mycket bättre men törs inte, smart drag.
  8. Lillen- De här kommer att svida hos herr Johansson, att få stryk av Lee är inget han har räknat med men sanningen är ibland tuff att tackla. En tröst är att han slår Svensson.
  9. Jansson- Siktar mer på att lyckas på kvällen än på dagen och detta sätter givetvis sina spår. Hamnar hjälplöst på den nedre halvan av tabellen.
  10. Frank- Kommer han till start och hur är det med den beryktade puttfrossan? Detta kan bli en liten joker, men det är också mycket som talar för motsatsen.
  11. Svensson- Ja vad ska man säga. Nu när lille Ruff Jr anlänt till jorden är nog golf bara något han får prata om. Cissi sätter ner foten och talar om vad som gäller, detta gör att bara ett fåtal framträdanden på touren hinns med och därav placeringen. Med i beräkningen skall även tas att Herr Svensson är den ende som ännu inte vunnit något på touren.
  12. Nyden- ”Hatten är din hatten är din”, den melodin kommer att eka runt om i Sveriges avlånga land mest hela sommaren. Nyden är ett förlorat kort, de bara är så. CaddieLac tror sig kunna göra underverk men hur han än försöker går han bet. Att Caddie själv kommer att fastna i något typ av träsk denna sommar är även det en lågoddsare. Om det blir Polly, Lappin, Statoilkorv tillsammans men Kicki D eller någon annan tung drog låter jag vara osagt men riken är överhängande. Det ryktas även att han under vintern praktiserat på ett Grillkrydderi och har långt gångna planer på att skaffa sig en Pao Gasolgrill. (Detta för den jämna höga värmens skull).
    Det tragiska radarparet får vara nöjda att Marcus inte gett upp, då hade bottenplaceringen varit Er.
  13. Böna- Väljer man att bosätta sig i norrland på grund av kärleken så är man en förlorad själ. Dock dyker han upp och gör ett eller flera gästspel och de är vi tacksamma för. Han slutar på 13:e plats, inte näst sist. Detta trots att han spelar betydligt färre tävlingar än tex. Marcus.
  14. Marcus- Pengarna har bara sprutat ur den Gryhedska plånboken. Svingmaskiner, puttmattor, suspekta selar, rescueklubba, ny driver, ja allt har inhandlats under vintern. Antalet träningsvideos som har studerats överstiger en vanlig filmuthyrares lager. Men vad hjälper det? De finns ett ordspråk som säger ”Det går inte att göra entrecôte av en korv”, så även i detta fall. Marcus hamnar ohjälpligt sist i år och får komma igen till 2010.
    Han kommer givetvis att protestera mot detta och dra in de medlemmar som är ”vilande” i resultatberäkningarna, men min uppfattning är att det är bland oss som spelar som rankingen skall göras.