Money talks bullshit…

Ja de visade sig att med pengar når man framgång.
Nydén la alla sina intjänade pengar på smågodis (i dubbel bemärkelse) och föll som en gråsten de sista tävlingarna av årets tour, att sedan CaddieLac kastat in handduken för året gjorde inte saken bättre.
Han går för övrigt som ”Free agent” vid årsskiftet och kommer vara en het potatis på Caddie marknaden.(De ryktas om att Gry Jr redan uppe i Eda gav honom en så kallad ”Gudfader”,”An offer you can’t refuse”)
Bröderna Gryhed gjorde tvärt om, spenderade surt förvärvade pengar(en hel del med andra ord) på en Pro och tog sedan lektioner så de stod härliga till,steg sedan ur askan som fågel Fenix, reste sig likt ”Lillen” Eklund på nio,eller Gudrun Schyman på väg ut från Docklands,och stod starkare än någonsin till säsongsavslutningen på Saxå GK.

Återigen var det alltså dags att försöka bemästra Saxå GK, banan som för andra året i rad stod som värd för RSGG´s säsongsavslutning.
Till start kom ett gäng tappra krigare med humöret på topp och klubborna i högsta hugg.
Det var öppet om såväl slutseger som bottenstrid och de räknades febrilt under rundan hur man låg till och vad som krävdes för att avancera.
Saxå är en bana som kräver sin man,så även i år.
Vi minns alla Gryheds inledning förra året med fyra hål och bollen över backen en gång!(då in i en överliggare på en bro).
Eller Janssons jakt på gubben i skogen (ej på plats i år,gubben alltså)
Lillen,Nydén,Ryman,Muskel-Martin,Mat-Marcus,Gry Jr,Jansson,Presidenten och sist men absolut inte minst Steve kom till start denna lite småkyliga sensommardag.
Den här gången var frånfället av Joel en av de stora förhands ”snackisarna”. Hemma på grund av allt från förkylning,pengabrist,klädköp och gud vet allt.
Dåliga bortförklaringar föraktas inom RSGG. Bättre att göra som Zebbe och Ström,visa inget intresse, skriv inte i gästboken,betala inte medlemsavgiften och framförallt svara inte på sms eller samtal,var med andra ord helt oanträffbar fram till avslutningen!

Tillbaka till golfen,hur gick de nu då?
Jo som sagt,money talks!
Steve sa en gång till mig på frågan varför han köper så mycket golfprylar ”- Granath,har man ingen talang eller sving så kan man inte scora,jag försöker köpa mig en score!
Han hade helt rätt, Gryhed har visserligen talangen och svingen men ingen score,den gick han till farbror pron och köpte och vips!,så var han en vinnare.
Från att förra året aspirerat på hatten varenda tävling har han i år visat vem han är.
Vinnare av Touren 2008 trots ”Hatten” på Kårsta.

Nydén muttrade runt banan tillsammans med Ryman och Lillen, som försökte hålla hans humör uppe (de sket sig,trots att han slapp hatten).
Lillen stod för dagens kortaste men tekniskt finaste bunkerslag då han grävde under bollen på 16:e.(Vann den bollen gjorde Ryman på 89 netto)
Martin,Jansson och Marcus hade vi taskig koll på. Dom letade boll,spelade fort,spelade långsamt,fattar inte riktigt vad dom höll på med,men runt kom dom.
Bäst i den bollen blev Jansson med 79 netto.
Avslutade fältet gjorde undertecknad tillsammans med Steve och Gryhed Jr.
Bollen gick ut som de tre i toppen av totalen,men bara en höll distansen ut.
En boll som verkade njuta mer av solen än av spelet och de gick än mer långsamt än för boll två.(detta påtalades skarp vid det efterföljande matintaget).
Undertecknad vann bollen internt och även dagens tävling på 78 netto,men inget som direkt gladde då Gry Jr var dagens stora segrare!
Ett stort Grattis också till Martin som vann ”Närmast hål” på de grymt svåra 11:e hålet,115 meter nerför?!?
En greenträff av nio möjliga,men de är träff på grön som gäller å de fixade Martin.

Årets tävlande är över och det är bara att ladda batterierna,ställa undan klubbor och skor för i år och hoppas att nästa år ger oss lika många glada stunder som i år.
Kvar på schemat står endast avslutningen,något som kan bli en tillställning utöver det vanliga,vi hoppas festansvariga lyckas hålla sams och knyta ihop säcken på ett bra sätt.

Väl mött 2009
/Redaktionen

(Årskrönika kommer givetvis att skrivas,men de blir en senare historia.)