RUFFSWINGERS 2008

En liten sammanfattning av golfåret som gått så här i elfte timmen känns på sin plats, då vi nu laddar för julgröt, dopp i grytan (inte Gryttan), rimstugor, knäck och sist men inte minst Tomten.

Hur sammanfattar man då ett år som detta? Året har varit fyllt av lysande talanger som inte riktigt blommat ut, sviktande form hos vissa, flickvänner som satt stopp för deltagande, spel på fel banor och jobb som tydligen är ett Nö(d)d(ö)vändigt ont?! Men framförallt har året varit fyllt av fantastiska slag på alla sätt och vis?
För vem kan glömma Janssons jakt efter den oskyldige mannens knäskålar på Saxå, eller för den delen då Marcus höll på att gå vilse bland traktorerna på Lanna efter ett inte allt för välriktat slag?
Eller att Gryhed Jr:s boll aldrig lämnade jorden yta på något av de första fyra! Hålen på Saxå?
Och sist men inte minst kanske alla sex slag som Nydén hade i en och samma bunker på GvGk?

Kommentarerna, skratten, hånen och psykningarna är även detta nåt som vi inte glömmer och hoppas även följer med oss in i 2008 års säsong.
De vi alla kan vara ense om är i alla fall hur i hela hel**te Marcus kunde ta hem totalsegern förra året??
Visserligen genomfördes bara en tävling men i år har mannen formligen prenumererat på resultat runt 100-strecket!
Hatten är din även första tävlingen nästa år!

Vad mer har hänt under året?
Ja, vår oefterhärmliga Caddie Lac har satt sina spår på ett eller annat vis och har under året haft vänligheten att fotografera både oss som golfare och sina egna tillgångar.
Sägas bör även att han kanske haft golfvärldens tuffaste uppgift under året då han fightas inte bara med Nydéns oförmåga att fokusera på golfen utan även sina egna problem i form av ett djupt pollyberoende. Men vi kan med glädje konstatera att han tagit sig ur chokladträsket och har nu full fokus på RuffSwingers tour 2008.
Nydèn sägs enligt säkra källor gå på en stenhård saltgurksdiet som tydligen skall göra susen.

Hur har det då gått rent resultatmässigt?
Lillen stod som totalsegrare efter 4 deltävlingar (Nora GK, GvGk, Örebro GK och Saxå GK). Detta efter kanske årets minst uppmärksammade men mest regelvidriga ”paktbildning” på Saxå tillsammans med Jansson och Marcus, där trion helt enkelt såg till att bucklan hamnade på Västra Bangatan.
Så energin och snacket om myglare skall enbart under nästa säsong läggas på dessa tre och ingen annan.

Årets stora besvikelse, vad/vem är då den?
I mina ögon är det utan tvekan Gryhed Jr.
Att inte denna megatalang lyckats blomma ut till den stora golfare han är skär i ett inbitet golfhjärta. Han har ju allt, psyket, viljan, och svingen.
En i mina ögon komplett golfare.
Månne knyter det sig när han kommer ut på banan med dom ”stora” grabbarna och ska prestera? Men vi hoppas på nya tag inför nästa år.
Nydén då säger kanske en del? Då svara jag både ja och nej. Killen kan men får inte, han vill men bör inte, ja så har de låtit under året. Linda har helt enkelt inte släppt greppet (å de vet vi ju varför) är det inte chips så är det annat som lockar. Kanske vågar han driva näven i bordet i vinter å säga att ” – älskling, nu jä**ar är det jag som går ut med grabbarna och lirar golf i sommar, och du sköter tvätten” sedan lämnar han post it lappen på köksbordet och smiter iväg innan Linda hinner komma hem från jobbet.

Vad väntar bakom lucka 2008?
En fantastisk golfsommar med ett lika tokigt gäng som i år får vi hoppas, och kanske kanske kanske kan vi bli fulltaliga EN tävling i år?
Nya gossar skall även få prova sina vingar i klubben nästa år och se om man klarar det hårda men hjärtliga klimatet som råder.
Vilka dessa bli är ännu inte fastställt men som det heter ”Många är kallade, få är utvalda”.

Följande spelare har under året varit med och fightats om den åtråvärda buklan.
Inom ( ) antal tävlingar i år.
Tilläggas bör att Marcus lagt dryga 500 mil!! under sig då han kuskat fram och åter från Sundsvall, detta är värt en enorm applåd från oss övriga.
Andreas Nydén (3)
Björn Norberg (1)
Erik Jansson (4)
Fredrik Granath (4)
Fredrik Gryhed (4)
Fredrik Ryman (2)
Fredrik Ström (2)
Henrik Johansson (4)
Marcus Gryhed (4)
Stefan Johansson (3)
Zebastian Hagberg (Vilande)
Joel Ekberg (Vilande)

Sist men absolut inte minst vill jag passa på att tacka våra sponsorer som under året supportat oss med diverse priser till våra tävlingar.

  • Assa Key Slutions AB
  • Rix FM
  • Abba Seafood AB
  • Carlsberg

Även vår leverantör av profilkläder (Frontline AB) ska ha ett stort tack då vi på årets kanske varmaste dag fick stor nytta av våra värmeavvisande svarta pikétröjor.

Vi i RuffSwingers GG önskar alla Golfare och andra mindre lyckade loosers.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!