Acta est fabula, plaudite!…..

Ja det var så han sa den store Julius Caesar.
Med dessa korta ord skulle man kunna sammanfatta förutsättningarna inför morgondagens touravslutning på Saxå GK.
Marcus har redan beställt frakt av pokalen, skumpan ligger på kylning och vinnarcigarren har nu vilat sig i form i den svindyra humidoren som står placerad på hyllan bredvid några billiga flaskor taxfree whiskey hemma i Sundsvall. Allt är liksom tajmat och klart in i minsta detalj, inget kan gå fel. 5 slags ledning räcker gott och väl…eller gör de verkligen det?

De finns inte längre utrymme för nerver, inga misstag är tillåtna. Fokus måste vara på topp under minst 4,5 timma. Marcus har förberett sig minutiöst. Kost, sömn, träning och psykologi. Allt har funnits med i beräkningarna den senaste veckan, men kommer han att hålla. Han är den största favoriten till slutsegern i klubbens fyraåriga historia. Det är lite Mike Tyson mot Lillen Eklund, Ferrari mot Fiat, Kicki Danielsson mot Britney Spears…ja, Ni fattar vart jag vill komma, inte riktigt samma förutsättningar. Det blir nog ingen jämn fight.

Vilka är då de främsta jägarna?
I år är det föreningens kanske genomgående bäste golfare som jagar främst, Lee kommer att bli livsfarlig på Saxå´s trixiga och smala bana. Kan han bara lyckas fästa blicken på bollen ska nog de här gå vägen för den gode Lee. (han påstår sig nämligen själv lida av ”widescreen” syn)
Ok, Jansson ligger närmre i resultatlistan, men efter sin 93:a på Linde känns han som en slagen man. Även den ständigt återkommande frågan gällande ”gamla…” (ja den där kan vi) tär på Jansson. Trycket blir för stort och han kan komma att bli morgondagens stora förlorare.
De är Lee mot Marcus vågar jag påstå, en tvekamp vi alla ser fram mot.
I RSGG är mentaliteten enkel, mycket enkel. Ingen vill se en vinnare, snarare en stor förlorare. Matematiken imorgon är därför lika enkel. Bara en man förlora! MARCUS!!!

Övriga blir vi åskådare till kampen i toppen, men vilka är inblandade i bottenstriden?? Joel och Nydén flyr fältet likt två fega råttor på ett sjunkande skepp, dessa två orkar vi knappt se längre. Caddie följer givetvis sin trasiga adept och väljer även han att avstå resan till Karl-Jans marker.
Kommer Ryman till start i morgon blir han med största sannolikhet den som avancerar mest i resultatlistan. Detta gör att han placerar Joel på jumboplatsen.
Den där vägskylten en ljum sommarnatt blev en dyrköpt historia för herren med klubbens mest felaktiga hcp. Bottenträsket nästa för Herr Ekberg som är välkommen att prova ut hatten till 2011!

I mittens rike där alla får en chans att regera är det oerhört jämnt. 7 spelare inom 6 slag gör att mycket kan hända i resultatlistan under morgondagen. Här är det mest äran som står på spel. De vill säga mångt mycket mer än en totalseger! Svensson vill givetvis komma före Lillen, Martin tror på fullaste allvar att han kan slå Peps. Tulo (Per) och TP (Pontus) gör allt för att på ett sätt ovärdigt en ”prospect” ta sig om ”LillMygel”. Ja du hör ju själv! Det blir en högintressant dag på golfbanan.

Vid det här laget borde vi inte behöva berätta detta för dig, du borde veta ditt eget bästa…..
Du följer oss som vanligt LIVE på första tee via webben! Sändningen börjar någon gång runt 10.20 imorgon. Be there!

Väl mött!
/Redaktionen