Eda 2010….(Eller vem fan spelar högtalare)

Vad var det som hände?????

Att sammanfatta denna helg i en kort krönika är minsann inte lätt. Ungefär lika svårt som att komprimera en berättelse om 2:a världskriget på ett A4:a. Men jag gör ett försök.

Adam Alsing, Thore Skogman, Christer Sjögren och Sven-Erik Magnusson. Alla har dom garanterat gjort det bättre än oss…. Alltså att bemästra ”sponken” och det värmländska utelivet. Att något så läckert och så törstsläckande kan var så lömskt.

Vi hade alltså för tredje gången på lika många år satt oss i bilarna för att ta oss an Eda GK och det Värmländska utelivet. Rekordmånga hade bestämt sig för att det var nu eller aldrig…jag SKA med upp till Eda.
Endast tre av medlemmarna valde att stanna hemma med mer eller mindre bra ursäkter till sin frånvaro.

Som vi alla vet så händer det ibland saker som man har svårt att förstå och ens knappt tror är sanna. Humlor flyger, Emma Green vinner höjdhoppmedalj, Kim Källström får spela i landslaget och någon klåpare väljer att vara otrogen mot vår vackra prinsessa Madelene och så VINNNER Marcus en deltävling i RSGG igen!!!!!
Ja du hör ju själv! Vart är vår underbara värld på väg? Vad är det som händer??? Denna man har ju minst sagt varit nere på botten och vänt. (Han har spenderat mer tid än någon annan på botten)

Allt var ju liksom upplagt för någon helt annan. Nydén var i toppform (sa han), hans Caddie var av en helt annan åsikt. Ryman var på plats, Martin var övertänd och Per hade skjutit insulin hela morgonen. Gry Jr var inne i ”bubblan” och Joel hade både laddat kamera och kylväska för en het dag på banan. Till råga på allt så skulle tävlingens första utslag livesändas via webbtv. Allt gick enligt planerna, förutom just resultaten. Idrott är inte rättvist, så är det bara.

Tee off kl 10.00 prick! Nydén var först ut och skakade som ett asplöv. Sorgligt nog lyckades denna trasiga adept att få iväg bollen med gott resultat och tävlingen var igång. Samtliga (Nja kanske inte Jansson) hittade ut med mycket fina utslag i direktsändning och jakten var i full gång. Bilder från tävlingen ska finnas i massor. Joel sprang som en skållad råtta med sin gipsade arm och laddade kamera och sköt bilder. (dessa kommer upp inom kort)
Eda är en krävande bana, både fysiskt och psykiskt de vet vi alla sedan tidigare. Detta blev även Steve och Ryman varse i år.(nykomlingar som dom var) Den enda i toppen av listan och den andre i botten.
Nydéns form var som bortblåst, han spred bollar värre än han på 90-talet spred…(ja vi ska kanske inte gå in på de i detalj), Gryhed nya driver visade sig inte vara något vinnarvapen och Per hade redan under första nio fokus på Olssons Brygga (dit han fö. aldrig anlände)
och Peps var mer ur balans än ett fyllo vid ”likkistan”.

Nej denna dag blev en tvekamp mellan ”Bottenträskveteranen” Marcus och vår egen ”Jesus”, Herr Ryman. En kamp som alltså Marcus gick segrande ur med en fin 73:a.
Dagens absolut största besvikelse (förutom Nydéns lyckade utslag på ettan) var ändå Steve. Ett bottennapp ”Nåååå jävulskt” som Job Andersson hade sagt, av denne alltid så stabile herre. Steve landade på det inte fullt så smickrande resultatet av 90 netto. Men även solen har sina fläckar (och Nydéns byxor söndag morgon) som det brukar heta. Vi lyfter på hatten och säger STORT GRATTIS till Marcus…VERLKIGEN!

Jag tänker inte gå in i detalj på vad som hände under kvällen/natten mellan lördag och söndag vare sig i stugan eller på Olssons Brygga. Men jag kan avslöja så mycket som att en iPhone, en burk Trocadero och två fullständigt lelösa ben hade stor del i underhållningen.

Nästa anhalt för RSGG blir en utmaning mot våra bröder i S.O.S lördag den 21/8 på Nora GK. En tävling fulladdad med prestige!

Väl mött efter den!

/Redaktionen