Erkänn, du siktade!

Sanningens minut var så inne. Nu skulle det visa sig vem eller vilka som konserverat eller fått igång svingen bäst efter vintervilan. Taggade till tänderna trots ett väder som hade mer att önska slog ca 13 spelare ut på Fullerö GK denna regntunga och lite kalla söndagsmorgon. Något som dock värmde (förutom tröj och peggutdelningen på parkeringen) var rangen! Vilken genialisk idé att ha infravärmelampor vid samtliga utslagsplatser i rangehuset! Världsklass rakt igenom! Även de tappra 13 stod för stor värmespridning. Aldrig har nog gruppen verkat så positivt inställda till att se varandra igen.(på riktigt) Skratt, hån och leenden avlöste varandra om vartannat. Väl ute på banan upprätthölls stämningen tämligen genomgående. Förutom Joel och Lee som konstant högg på varandra. (En taktik lagd av Lillen som för dagen stoltserade med Joel som caddie då han för närvarande är konvalescent efter axeloperationen) Denna Caddie skulle visa sig vara mycket avgörande. Inte bara för arbetsgivaren utan även för mot/medspelarna i bollen (Läs Lee).

Undertecknad fick äran att gå ut i första bollen tillsammans med den för dagen stora favoriten Jansson, mitt tips till årets totalsegrare Steve samt den på många sätt mycket underhållande TT.

Det är lätt att mina krönikor vrids att främst spegla just min boll och min direkta omgivning men i detta fall är det oundvikligt. Om detta måste vi berätta! TT startar rundan med inte mindre än 10 slag i på l:an, följer upp med en nätt 12:a på 2:an och avslutar sin öppningstrippel med att stänka i en lika säker 8:a på det tredje hålet. (par 3) Humöret i bott tänker Ni?! Nej då, det är TT vi snackar om och med tanke på slagen i bagen så ska nog det här räta upp sig tycker TT. Det går inte riktigt enligt plan och vår glade golfare stämplar in på 73 slag. Ja men va f*n tänker Ni det är väl inget fel på det? Nej absolut inte. Problemet är bara att TT har ytterligare nio hål att gå. Han vänder på 73! Inte avslutar på 73. Till råga på allt tycks hans medspelare använda sig av taktiken och fulspelet att sikta! Vad är det för ettjä**a påhitt! TT utbrister nämligen vid ett tillfälle när en långputt hittar hela vägen fram och i hål ”-Erkänn! Du siktade!”. Fullt så illa går nu inte de följande nio hålen men TT lyckas aldrig riktig komma ikapp sitt förflutna utan bli tyvärr för dagen siste man i fältet. Nya tag på DT2!

Den riktiga golfen då, hur gick den? Ja, Jansson höll inte riktigt för trycket som satts på honom. Den här dagen innehöll inga ”bra stenar” utan snarare ”mediumbra slag” och det räcker tyvärr inte längre i den här gemenskapen. Inte heller den väldige Steve nådde ända fram utan stannade på den där tredjeplatsen som jag förutspådde. Men tro mig, med en hetare putter hade inget stoppat honom! Han är fortfarande min favorit till totalsegern i år!

Nej Fullerö skulle bli en uppgörelse mellan männen från förorten. Lillen och Drufva var de två som bemästrade banan bäst och med hjälp av en caddie blev det till slut Lillen som rann iväg till en komfortabel seger. 5 slags marginal ner till Mike är inget annat än utklassning!

Vi har alla under åren sett vad en caddie kan göra med sin adept men ingen, och då menar jag ingen visste att en caddie kunde ha positiv inverkan på sin arbetsgivares spel. (iaf inte i RSGG) Detta var en helt ny företeelse inom RSGG och något som chockade många. Den här caddien, han krattade bunkrar, han torkade bollar, han letade boll, han BAR bagen, gjorde rent klubbor, ja han var helt enkelt en caddie. Mig veterligen inte ett enda foto på sitt eget kön, låg aldrig i gräset och halvhånglade med sin adept eller för den delen glömde helt bort sin uppgift. Kanske något för firma Caddie/Nydén att testa OM dem nu kommer till start något i år.

Nog snackat om detta. Nu blickar vi framåt och kan konstatera att i skrivande stund är det bara 16 dagar kvar till DT2 som går av stapeln 7/6 på Surahammars GK. Med hopp om ett ännu större startfält nästa gång och ett något bättre väder tackar jag för mig.

Väl mött!

/Redaktionen