Muskels Julawards

God Jul ärade Ruffswingare!

Jag har suttit på kammaren och funderat lite över säsongen 2010 som varit. Jag har då kommit på att så här i juletid är det återigen dags för Muskel-awards. Förra (eller var det två år sedan?) gick jag igenom swingerssnack och nominerade ”årets inlägg” i olika kategorier. I år har jag tagit en annan infallsvinkel och kanske trampar lite på tårna på Peps-awards (som ju har fallit i träda liksom mycket annat hos den mannen, men mer om det senare..) och nödlösningen Caddie-awards.

Men detta är utifrån mitt högst enögda perspektiv så tyck vad ni vill, bara ni skriver ned det! Ni kommer att märka att vissa personer förekommer oftare än andra i dessa nomineringar och andra inte alls, men har man inte gjort tillräckligt stora avtryck, i både negativ och positiv bemärkelse, så platsar man inte här, tyvärr. Bara komma igen till nästa år!

Nog dösnackat, här kommer det:

Årets Kategorier är:

Årets Björn Ferry: En person/grupp eller enskild bedrift som inte fått tillräcklig uppskattning underåret – Mycket likt Björn Ferry som trots att många tycker att han enbart är en snackpåse som är bättre på intervjuer än skidsytte, ändå vann ett OS-guld i år som blivit lite bortglömt.

Årets FelOrienterare: En person som under året haft lite svårt med den ”rätta riktningen” antingen golfmässigt, rent fysiskt eller på det personliga planet.

Årets slag: Enda riktiga golfkategorin och ja, årets slag helt enkelt.

Årets citat: Det citat eller liknande som haft störst ”genomslagskraft” under året.

Årets mest väntade besvikelse: Person eller grupp som antingen över hela året eller under en enskild händelse, misslyckats kapitalt med sin föresats, men ingen är egentligen riktigt förvånad.

De nominerade är:

Årets Björn Ferry: Eventgruppen som trots STOR kritik (ibland välförtjänt, ibland inte lika mycket) har dragit ett tungt lass i år med Kryssning, Kick-off med Paintball, bokning av banor och tider och den (trots allt) mycket trevliga avslutningen.
Hatten av!

Årets Björn Ferry: Caddie Lac, som blev utsatt för ett horribelt justitiemord när han inte ens gick till final under Karaoken på kryssningen i vintras, efter sin smäktande version av Carolas ”När löven faller”
Hatten av!

Årets Björn Ferry: Lee´s strålande 76:a brutto (73 netto) på erkänt svåra Saxå som dessutom som en extrabonus medförde att han vann hela Touren, då Marcus föga oväntat inte klarade av att försvara sin stora ledning och därför får en specialutmärkelse som: Årets Genomklappning
Hatten av!

Vinnare : Caddie Lac på Karaoken!

FelOrienterare: Joel, som i frustation över sitt eget spel och spelsällskap hittade ett ”kryphål” i golfreglerna på 18:e i Karlskoga då en mystisk dropp ägde rum i en skogsdunge, exakt vad som hände eller inte hände lär vi aldrig reda ut men tävlingskommittén var eniga i beslutet att ge Joel ännu ett fyllt hål.

FelOrienterare: Nöddö, som ju som bekant på Olssons brygga satte många svårslagna rekord. Bla att envisas med att busjaga sig själv tillbaks till bardisken, (även då han var hårt punktbevakad av några ruffers samt en stor del av ställets vaktstyrka), trots att han hade varken pengar, bardiskkompisar, eller självrespekten kvar. När han några minuter senare som grädden på moset dessutom tappade bort kontrollen över sina benmuskler var kvällen fullbordad.

FelOrienterare: Peps/Koax som efter Schajjens inträde i hans liv har lyckats med att försvinna från i stort sett alla arenor man tidigare sett honom, Började illavarslande med att han i sista stund frånsade sig lokalansvar på avslutningen, med en lam och illa rimmande ursäkt. Fortsatte sedan med att helt försvinna från Swingers-snack och facebook. Därtill stor frånvaro på ruffersluncher. Det är så illa att jag nu misstänker att även uppsägnigen från jobbet endast är för att kunna vara tillhands när som helst när schajjen vill busjagas.. Eda är i STOR fara.

Vinnare : Nöddö på Olssons brygga!

Slag: Janssons okonventionella vägval på Saxå, när han landade inne i ruinen på sitt inspel mot green, övriga tvingades dock besviket konstatera att han tyvärr hade fri dropp därifrån..

Slag: Martins eleganta inspel på Karlskogas 18:e, stannade någon ynka cm från en eagle, inför ögonen på både Ruffare och imponerad banpersonal.

Slag: Lillens träff på M-skylten på Saxå. Skylten stod ca 25 m från bangränsen, men bollfan lyckades träffa på skylten och studsa in på banan. En ”outboll” där och Lillen hade kanske inte fått med sig en splitterny spoon med sig hem..

Vinnare : Janssons ruinträff!

Citat: Egentligen borde inte den här nomineringen höra hemma här men dock: Marcus ”Icke-citat” under hela rundan på Karlskoga GK, då han under fyra timmar var nåt så jäääävulskt inne i bubblan att han inte yttrade ett ord till någon på hela rundan.

Citat: Pontus oförglömliga i bilen hem från Karlskoga då han myntade uttycket : Gå ner på Slicken! Tack Pontus!

Citat: Marcus moderna klassisker i sömn- och fylledilerium: Vem fan spelar högtalare!!?

Vinnare : Tp ”Gå ner på Slicken!!”

Årets mest väntade Besvikelse: Tulo som i år igen gick in i koma under Eda-helgens Lördagskväll, vilket i sin tur resulterade i en lika hastigt påkommen som onödig och konstig telefonkedja.

Årets mest väntade Besvikelse: Peps, som jag tidigt förutspådde skulle han inte orka bära fjolårets framgång på sina späda axlar. Trycket blev alltför stort och han vek ned sig mentalt flertalet gånger under säsongen. Främst minns vi finfina 93 brutto på Linde och starka 91 brutto på Eda.

Årets mest väntade besvikelse: Lag Caddie Lac/Nydén som i år igen gått ut hårt på försäsong och pratat om framskjutna placeringar och starkare sammanhållning än någonsin. Det slutade som väntat när vi summerar;
Överlägsen sistaplats (om vi inte räknar de som bara spelade en eller två rundor). 20(!) slag sämre än den närmast före!!
Samarbetet är dessutom nog nära på upphällningen, då Caddie Lac även i år bortprioreterade sin adept vid ett flertal tillfällen och lämnade detta redan innan illa sargade golfpsyke i ett närmast hopplöst tillstånd.

Vinnare : Peps!

Tack för mig och väl mött på Uppesittarkvällen!!(?)