Resmålen är många, Uskadosen är få

Som så många andra i detta avlånga land så följer även ”Nya Event” denna säsong av TV4:s humorserie Solsidan.
Hos många av rollfigurerna Solsidan finns slående likheter med figurer inom RSGG, och vi gör därför en sammanfattning av dessa figurer inom kort.
För att knyta an till rubriken och det som denna nyhet egentligen skulle handla om så tar vi detta först.
Vi börjar med inledningen av rubriken.
Ruff Swingers har sedan starten 2006 haft ambitionen att spela golf på högsta nivå, och då inte spelmässigt, utan mer vad det gäller klassen på banor, material och runtomkring-aktiviteter. Siktet har länge varit inställt på en utlandsresa, helst till varmare breddgrader, till en fin golfanläggning, där vi, Pöbeln, får röra oss bland det fina folket, där vi får möjlighet att göra det vi är bästa på, nämligen snacka skit, breda knogmackor med extra allt samt att på det elegantaste av vis servera dessa på en väl upparbetar höftkula. Tilläggas skall väl också att en viss del av resan även skall ägnas åt att skjuta ett och annat golfskott.
Det har jobbats på bred front för att hitta något bra resmål som stämmer in på våra önskemål. Första resmålet som togs fram var Spanien, där vi fått ett kanonerbjudande av vår egen Golf Maestro Calle Carlsson.

Vi går in på slutdelen av rubriken.
De otroligt hårda fasaderna hos många Swingers har fått rejäla skamfläckar sedan Spanien-förslaget lades fram. Det har helt plötsligt visat sig att det saknas Uskadoskonton i Cindy Peters-storlek hos allt för många av våra medlemmar.
”Vi har köpt hemmabio så vi har inte råd”, ”Schajjen hotar med att sälja sportbilen och ställa in fågelmatningen om jag åker” och sist men inte minst ”Käringen tillåter aldrig att jag är borta två helger under hela 2011”!!
Ja ni hör ju själva hur enkelt det är att få till en resa i det här gänget, mission impossible, så länge gemenskapens medlemmar inte är villiga att slå Bävern i bordet och trotsa ordningsmakten i hushållet(men det vill man ju inte, för vem ska då manövrera tvättmaskinen när tanten flytt fältet i ren protest?).

Med hänvisning till ovanstående så har resmålet fått styras om rejält, Spanien har bytts mot Danmark, 25 grader mot 14, Sangria mot Gammel Dansk, Paella mot Röd Pölsa, Senioritas mot Ole Lund Kirkegard, ja listan kan göras lång, nedköpen är oändligt många!
Trots detta så finns nu ett förslag att vi under en helg i slutet av sommaren åker till Danmark och visar upp våra konster. Alla Swingers ha fått mail om detta och ämnet kommer att tas upp åp Upptakt2011 som går av stapeln onsdag 2 mars.
Alla medlemmar uppmanas förbereda ett väldigt bra försvarstal till alla dåliga ursäkter som denna gång kommer komma upp kring Danmarksresan.

Solsidanfigurerna då.
Fredrik ””Fredde” Schiller: Bor i ett av de flottaste husen i det mycket fashionabla området Solsidan. Han tänker mycket på status och lägger därpå mycket pengar och omsorg. Deltar entusiastiskt i statusjakten och har pengar för att backa upp det.
Motsvarighet i RSGG
Christian Lee: Bor i ett av de flottaste husen i det mycket fashionabla Kumla. Han tänker mycket på status och lägger därpå mycket pengar och omsorg. Har bland annat som hobby att lämna sin statusbil på lagning och detta enbart för nöjes skull.

Ove Sundberg: Notoriskt småsnål, socialt inkompetent, som inte inser hur han uppfattas av omgivningen, eller att han aldrig är önskad. Vill ständigt låna prylar av grannarna, utan att lämna tillbaks dem eller själv låna ut något. Tidigare lyckats att – på oklart vis – bli ordförande i Saltsjöbadens Golfklubb.
Motsvarighet i RSGG
Fredrik Granath: Notoriskt småsnål hårväxt på hjässan, ej impotent, inser inte hur han uppfattas av omgivningen, eller att han aldrig är önskad. Vill ständigt låna bilar av Klo-Bertil, utan att själv låna ut sin Sportbil som en vänlig gest. Tidigare lyckats att – på oklart vis – bli president i Ruff Swingers GG.

Alexander ’Alex’ Löfström: Alex är konflikträdd och nojig, och bryr sig väldigt mycket om vad andra tycker om honom.
Motsvarighet i RSGG
Andreas Nydén: Andreas är konflikträdd och nojig, och bryr sig väldigt mycket om vad andra tycker om honom och försöker därför uppgradera sin status i samhället genom att vara alla till lags. Bland annat genom att än en gång skriva på för Korvklubben trots att han både är för gamla och för trasig, behålla sin Caddie trots att han skulle ha gett honom kicken redan för 7 år sedan och sist men inte minst försöka hålla en nivå som hälsomänniska trots ett inneboende beroende av dippsås, chips och Express-pizza.

Kristian Rapp: Rikeknösus med Solsidan största plånbok, vilket sticker i mångas ögon. Ha det finaste och det bästa av det mesta med bland annat en lyxyacht värd åtskilliga 10tals miljoner.
Motsvarighet i RSGG
Fredrik Svensson: Rikeknösus med RSGGs största plånbok, vilket sticker i mångas ögon. Ha det finaste och det bästa av det mesta med bland annat en lyxyacht värd åtskilliga 1000tals kronor. Havsutsikt, Väringens störta yacht, egen skola, eget spa, 4hjuling, matta på bröstet, åkgräsklippare, öppen spis, igenproppad fis, Playstation samt Chefsposition.

Återgår vi till RSGG-resan 2011 så är nog inte sista ordet sagt(på hemmaplan, för det är trots allt där som de stora besluten tas), så vi räknar kallt med att än en gång få nedgradera resmålets karaktär ytterligare ett 10tal snäpp för att vi skall lyckas komma iväg. Ringaby Spa, here we come!

Upptakt2011 närmar sig….

/NE