Födelsedagsgolfen närmar sig

Den 22 juli fyller Ruff Swingers Golfgemenskap år. Detta måste så klart firas.
Som vanligt så spelas den klassiska födelsedagsgolftävlingen på Nora GK, platsen där RSGG föddes en solig julidag för snart 4 år sedan.
Att dömma av föregående års födelsedagsgolf så bör resultaten bli fantastiska även detta år, dock så finns det ju så klart många parametrarsom talar i motsatt riktning.
För er som glömt fjolårets resultat så följer dom nedan.

  1. Nydén 66 slag
    Kommentar: RSGG’s våta dröm Nöddö var under 2009 uppenbarligen på toppen och vände, för årets resultat får inte ens Therese Alshammar eller Anders Holmertz att bli våt varken här eller där. Noteras bör även att förra årets toppresultat under födelsedagsgolfen kom då Bockstensmannen Caddie INTE var apendix till Dr Love.
  2. Joel 68 slag
    Kommentar: Joel med ett genom-mamma-myglat resultat gjorde toppresultat 2009, nu är han tillbaka på den nivå han hör hemma, vilket medfört att resultaten uteblivit och 101% av energin läggs på allt mer sofistikerat mygel med resultatet.
  3. Peps 69
    Kommentar: Ådran är som vanligt stabil på alla plan, oavsett om det är 2009 eller 2010. Undantaget är möjligtvis Pops Schajj-framgångar. Där är det fortfarande på nivå ”36+”, frågan är dock om det är oförmågan att ”spela rätt väg fram till hål”, eller om det taktiken att ”spela flera hål samtidigt” som bidrar till uteblivna framgångar?
  4. Gryhed Jr 70 slag
    Kommentar: Jonny Rödlund, släng dig i väggen. Sällan har en kometkarriär gått nåt så jääävulskt i stå som denna. Allt under ett års tid inte presterat ett resultat bättre än officiellt handicap gör att planen att bli nya Tiger lagts på is och att målet nu är att inte göra ett sämre resultat än bottenrekordet 98 netto.
  5. Per ”Tulo” 71 slag
    Kommentar: Min spelpartner vid flertalet sommarkvällar denna sommar går som tåget. Trots magiska snedslag, spektakulära lobbskott och många gånger stora problem på Janssons Jävulshål så gör han ändå 36 netto 95% av de rundor vi spelat. Solklar vinnare av födelsedagsgolfen 2010.
  6. Freddan 72 slag
    Kommentar: Smyger i bakvattnet som vanligt, gör inget stort väsen av sig förutom någon dräpare på Swingerssnack några dagar innan tävling, för att sedan sluta sådär ”lagom” som han brukar, dvs mitt i startfältet. RSGG’s egen Carlsson på taket, vacker – genomklok och lagom tjock man i sina bästa år.
  7. Steve 75 slag
    Kommentar: Steve, lika stabil på som utanför banan. Spelar en koncentrerad golf som saknar plumpar, skjuter drives med en sådan kraft att man börjar fundera på om han har större klubba än oss andra, ja här har vi den stora utmanaren till segern.
  8. Pontus 76 slag
    Kommentar: Kungen af ”Trumma”, är likt Freddan en lugn och kramgo kille som är hyvens mot alla, inkl oss lite sämre som mest är i vägen. Pontus kommer troligen nosa på topplacering på födelsedagsgolfen nu när han inte längre är gästspelare, nu vågar han släppa loss och bli en obehaglig överaskning för Tulo och co.
  9. Hällefors 79 slag??
    Kommentar: IT-gruppen, Bubbel-gruppen, Inre cirkeln, ja här har vi en norrlänning som är med lite här och där, dock så har hans engagemang inneburit att jag öppnat klagomur i mitt residens på Haga Hills då klubbens medlemmar lättar sitt hjärta så fort IT-gruppen inte gjort vad den skall. Golfmässigt så är han på klar uppgång, alla lektioner i vinter verkar ha gett resultat och denna säsong har han börjat träffa bollen lite mer rakt bakifrån än tidigare vilket medfört mindre sockets och hook och slice.
    10.Lee 82 slag
    Våran egen Kim Jung Il ”Lite”, eller kanske mer Mr Miyagi med tanke på att han alltid är snäll, har sett risig ut. Är fågel eller fisk helt enkelt. Vann första deltävlingen på Karlskoga för att sedan sluta på undre halvan på Hammarö. Framgången på Karlskoga tros vara att hans personliga sponsor Permobil ställt upp och lånat honom den senaste pjäsen att frakta sin bag på. Dock så vill ju ”rikast i föreningen” alltid ha en ny farkost till varje tävling, vilket han fått nobben på. Därav sunkresultatet på Hammarö. Ingen vinnare 22 juli.
    11.Jansson 87 slag
    Här är det en kille som aldrig mer kommer hota i toppen. Schajjen har sagt ifrån(likt Martins Schajj), och nu är det bara hemmakvällar med Svagdricka och kallskuret som gäller. Så adjö Katten, adjö!

Övriga: Dom skiter vi i eftersom dom inte var med förra året!

Nu återstår att se om Eventgruppen lyckas samordna denna högtidsdag, fixa en god tårta att avnjuta efter tävlingen och framförallt fixa fulväder så vi får använda våra nya regnskydd!
Väl mött 22 juli!

/M1